Hachis Parmentier.

de lilik in Vita, 4 Noi 2012 | 6842 vizualizari

 

Am gasit reteta intr-o revista si m-a cucerit pe loc..am modificat-o dupa gustul nostru si a rezultat acest fel de mancare grozav.

 

INGREDIENTE

Pentru piure:

  • 1 kg cartofi
  • 50 gr unt
  • 1 galbenus de ou
  • sare
  • un praf de nucsoara
  • 3 linguri parmezan ras
  • o cescuta de lapte

Pentru umplutura:

  • 300 gr carne tocata de vita
  • 200 gr carne de vita taiata bucatele
  • 1 morcov
  • 1 ceapa rosie
  • 1 tija de telina
  • 150-200 ml passata de rosii home-made
  • 50 ml vin rosu
  • 1 pahar cu apa(250 ml)
  • sare,piper,paprika(dupa gust)
  • patrunjel verde
  • 25 gr unt
  • 3 linguri ulei de masline
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Hachis Parmentier.:

Curatam cartofii,ii spalam si ii punem la fiert in apa cu sare pana intra usor furculita in ei.

Intre timp pregatim umplutura:

curatam legumele si le spalam,apoi le tocam marunt si le punem in tigaie cu cele 25 gr unt si uleiul de masline.Le calim putin apoi adaugam carnea tocata si cubuletele si le lasam sa se rumeneasca usor,apoi stingem cu vin,lasam sa se evapore,dupa care punem passata de rosii,apa,sare,piper si paprika.

Lasam sa fiarba la foc mic pana scade lichidul,apoi potrivim de sare si piper,iar cand dam deoparte adaugam patrunjelul tocat.

Cand cartofii sunt fierti,scurgem apa de pe ei si ii strivim,adaugam untul,putin lapte si ametecam,apoi punem parmezanul ras,galbenusul,putina nucsoara.Omogenizam si potrivim de sare.

Intr-un vas termorezistent uns cu unt punem un strat de carne,pe care il acoperim cu un strat de piure,nivelam si daca dorim presaram deasupra alt parmezan sau cascaval ras,dupa care dam la cuptorul incins la 200° timp de 25-30 de minute(pana se rumeneste usor deasupra).

Scoatem din cuptor si lasam 10-15 minute sa se racoreasca,apoi taiem bucati si servim cu mare pofta(merge de minune cu muraturi ;).

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Hachis Parmentier." nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

babi5 1

30.09.2013, 20:34

bianca92 1

17.10.2013, 10:25

cred ca e incredibil de bun e prima data cand vad asa ceva

Krystyan Trendy 1

25.10.2013, 13:44

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura sah la Cleme
  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

  • 24

    MA