Hachis Parmentier.

de lilik in Vita, 4 Noi 2012 | 7033 vizualizari

 

Am gasit reteta intr-o revista si m-a cucerit pe loc..am modificat-o dupa gustul nostru si a rezultat acest fel de mancare grozav.

 

INGREDIENTE

Pentru piure:

  • 1 kg cartofi
  • 50 gr unt
  • 1 galbenus de ou
  • sare
  • un praf de nucsoara
  • 3 linguri parmezan ras
  • o cescuta de lapte

Pentru umplutura:

  • 300 gr carne tocata de vita
  • 200 gr carne de vita taiata bucatele
  • 1 morcov
  • 1 ceapa rosie
  • 1 tija de telina
  • 150-200 ml passata de rosii home-made
  • 50 ml vin rosu
  • 1 pahar cu apa(250 ml)
  • sare,piper,paprika(dupa gust)
  • patrunjel verde
  • 25 gr unt
  • 3 linguri ulei de masline
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Hachis Parmentier.:

Curatam cartofii,ii spalam si ii punem la fiert in apa cu sare pana intra usor furculita in ei.


Intre timp pregatim umplutura:


curatam legumele si le spalam,apoi le tocam marunt si le punem in tigaie cu cele 25 gr unt si uleiul de masline.Le calim putin apoi adaugam carnea tocata si cubuletele si le lasam sa se rumeneasca usor,apoi stingem cu vin,lasam sa se evapore,dupa care punem passata de rosii,apa,sare,piper si paprika.


Lasam sa fiarba la foc mic pana scade lichidul,apoi potrivim de sare si piper,iar cand dam deoparte adaugam patrunjelul tocat.


Cand cartofii sunt fierti,scurgem apa de pe ei si ii strivim,adaugam untul,putin lapte si ametecam,apoi punem parmezanul ras,galbenusul,putina nucsoara.Omogenizam si potrivim de sare.


Intr-un vas termorezistent uns cu unt punem un strat de carne,pe care il acoperim cu un strat de piure,nivelam si daca dorim presaram deasupra alt parmezan sau cascaval ras,dupa care dam la cuptorul incins la 200° timp de 25-30 de minute(pana se rumeneste usor deasupra).


Scoatem din cuptor si lasam 10-15 minute sa se racoreasca,apoi taiem bucati si servim cu mare pofta(merge de minune cu muraturi ;).

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Hachis Parmentier." nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (29)

babi5 1

30.09.2013, 20:34

bianca92 1

17.10.2013, 10:25

cred ca e incredibil de bun e prima data cand vad asa ceva

Krystyan Trendy 1

25.10.2013, 13:44

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert briose cu ciocolata si ness
  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

RETETA RECOMANDATA
Antricot de manzat cu sos gorgonzola