Vitel la cuptor

de mihaelar63 in Vita, 6 Noi 2016 | 990 vizualizari

 

 Un preparat simplu cu ingrediente putine dar foarte savuros .
Ieri vizionam o emisiune in care se spunea ca in gospodariile bunicilor trebuia sa obtina mancare gustoasa cu ingrediente putine si din transe de carne cat mai ieftine .
  Am dorit sa prepar niste costite cu mult usturoi , dor era sambata si ne permiteam sa consumam asa ceva . In graba mare m-am trezit ca am scos o punga ce continea bucati de carne pentru tocat . Le-am adus prin fasonare la aceiasi marime si forma si am trecut la treaba . Am folosit pentru copt vasul de ceramica -gastra- primit cadou de la fiul meu dupa vacanta greceasca .Cel mai mult imi place ca poti obtine o friptura rumena chiar daca are capacul pus [ in capac are o gaura ] .Astfel friptura este suculenta in interior si rumena pe deasupra .

 

INGREDIENTE

  • 1 Kg carne vitel
  • 1 lingura mare untura rata proaspata
  • 2 crengute cimbru
  • 2 cepe
  • 1 caciulie usturoi
  • 4 linguri ardei kapia macinat
  • 1 lingurita rasa piper macinat
  • 1 legatura mare patrunjel verde tocat
  • 1 kg cartofi
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vitel la cuptor:


  1. Am fasonat [modelat , format] bucatile de carne sa aiba aproximativ aceiasi marime .

  2. Intr-o tigaie mare , incapatoare [ Wok Tefal]am pus carnea sa se rumeneasca impreuna cu untura proaspata de rata .

  3. Cand carnea a inceput sa se rumeneasca am amestecat-o cu pasta de ardei Kapia .

  4. Am curatat si spalat ceapa si usturoiul .

  5. Am aruncat ceapa si usturoiul taiate grosier felii peste carne - nu conteaza cum sunt taiate , se vor ,, topi'' la gatire .

  6. In vasul de ceramica am pus pe fund crengutele de cimbru si am rasturnat deasupra carnea cu ceapa si usturoi .

  7. Am adugat jumatate din cantitatea de patrunjel + o cana cu apa .

  8. Am pus vasul acoperit la cuptor timp de 2.5 ore .

  9. O singura data am verificat carnea , dupa 2 ore . Am mai adugat 100 ml apa si am intors carnea .

  10. Am curatat si spalat cartofii . I-am fiert taiati cuburi si am preparat un pireu simplu fara adausuri .

  11. Sosul rezultat a fost foarte gustos si pentru aceasta pireul nu a avut nevoie sa fie ,, incarcat'' cu lapte , unt sau smantana .

  12. Carnea de vitel la cuptor servita fierbinte impreuna cu pireu de cartofi , patrunjel verde a fost delicioasa si hranitoare .

  13. Alegeti salata preferata . Noi am avut salata de varza .

  14. Pofta buna !!!

 

TIPS-URI

1

Folosind vasul de ceramica ,, gastra nu se incalzeste cuptorul in prealabil .

2

Daca avesti un sos gustos la friptura ,pireul nu are nevoie sa fie ,, incarcat'' cu lapte , unt sau smantana .

Daca ti-a placut reteta noastra "Vitel la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

Gherca Daniela 1

07.11.2016, 19:30

iri_iri 1

08.11.2016, 09:13

Il trimit pe sotul meu la tine

mihaelar63 1

08.11.2016, 21:08

Iri poti sa vii si tu cu el ca avem cu ce va servi . Cu mare drag

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

14520 puncte

RODIMUR

7690 puncte

Andreea Caroline

7300 puncte

oanapl

7170 puncte

-Licurici-

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Rata cu portocale
  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura frantuzeasca

de Rocsi 9

la 11:06

Mini penne cu salsa de busuioc si fulgi de migdale

ieri la 23:27

Desert prajitura cu dovleac si ciocolata neagra

de oanapl 5

ieri la 23:06

Somon pe pat de legume la cuptor

de oanapl 5

ieri la 22:59

Paste carbonara cu sos de smantana

de oanapl 5

ieri la 22:48

RETETA RECOMANDATA
Gulas la ceaun