Se pune intr-o oala potrivita ca dimensiune (eu folosesc de 4l), apa o treime din cantitatea oalei. Legumele toate se spala, se curata si apoi se toaca marunt cu cutitul. Cand a clocotit apa se pun legumele la fiert.
Acum se pregatesc perisoarele avand carnea tocata de cu seara si se pune sarea, piperul, 1 ou, verdeata (mararul) si 1 lingura cu orez. Toate acestea se amesteca bine si cu mana umeda se fac mingiute (asa cum le spune una din nepoatele mele) si se dau drumul usor in oala peste legume lasand sa fiarba cu capac pana ceastea se fierb bine aproximativ 20-30 minute. Odata cu perisoarele se vor pune si cele 2 linguri cu orez pe care l-am spalat inainte. Se adauga sucul de rosii, borsul, se mai lasa la fiert 5-7 minute ca apoi sa se poata pune si cel de-al doilea ou care se bate bine cu o furculita intr-un castron impreuna cu 2-3 linguri de bors si tot cu furculita in timp ce se toarna in fir subtire in oala se amasteca pentru a se forma zdrentele de ou. Ca sa isi pastreze aroma leusteanul se toaca si se adauga la sfarsit .
Pofta buna.
Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...
„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...
Bucataras.ro
hello@bucataras.ro