Tocanita piperata, de vacuta, cu mamaliguta

de mihaelar63 in Vita, 9 Noi 2018 | 1426 vizualizari

 

 Tocanita aceasta piparata, fie de porc, fie de vacuta era des intalnita in meniul restaurantelor acum vreo 30 de anisori. Se prepara simplu si este deosebit de gustoasa. Cum se spune acum este o mancare ,,comfort family '':D , satioasa, consistenta, de casa, de servit in familie :D

 

INGREDIENTE

  • 600 gr carne vacuta
  • 100 ml ulei
  • 4 catei usturoi
  • 2 cepe rosii mari
  • 2 linguri pasta ardei cu telina [ productie proprie ]
  • 1 morcov mic
  • 1 ardei kapia mic
  • 1 lingura pasta rosii
  • 1 foaie dafin
  • 1/2 lingurita boia rosie dulce
  • piper negru proaspat macinat
  • sare
  • faina alba /optional
  • faina de malai pentru mamaliguta
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita piperata, de vacuta, cu mamaliguta:


  1. Curatati si spalati ceapa, morcovul, usturoiul si kapia.

  2. Morcovul se toaca marunt sau se razuieste. Eu am folosit robotul.

  3. Ceapa, ardeiul si usturoiul se toaca marunt.

  4. Carnea se spala si se tamponeaza de excesul de apa cu un servet [ de hartie ].

  5. Taiati cuburi carnea, de marimea unei imbucaturi .

  6. Se caleste carnea de vacuta in ulei incins [ astfel se sigileaza carnea si ramne in interior frageda ].

  7. Adaugati ceapa, morcovul, ardeiul si sotati usor.

  8. Imediat ce puneti boiaua si pasta de rosii se amesteca si se toarna apa cat sa acopere compozitia.

  9. Sarati si adaugati pasta de ardei cu telina si foaia de dafin.

  10. Fierbeti timp de 40 minute pana carnea este moale.

  11. Daca este nevoie mai adaugati apa din cand in cand.

  12. Spre sfarsitul prepararii se pune usturoiul si se pipareaza.

  13. Daca doriti sos mai consistent preparati o ingroseala de faiana alba cu putina apa calduta.

  14. Eu am lasat sosul sa scada pana la consistenta dorita.

  15. Gustai si sarati/ piparati daca mai este nevoie.

  16. Preparati mamaliguta din faina de malai, sare si apa fierbinte.

  17. Aceasta tocanita poate fi servita foarte bine cu garnitura de orez sau de paste fainoase.

  18. Serviti alaturat salata preferata de cruditati sau muraturi.


Sa aveti pofta mare !!!!

 

TIPS-URI

1

Prefer la gatit ardeiul kapia care este mai gustos la gatit.

2

Daca doriti un sos mai consistent si mai mult, folositi pentru ingrosare putina faina alba diluata cu zeama calda.

3

Aceasta tocanita poate fi servita foarte bine cu garnitura de orez sau de paste fainoase.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita piperata, de vacuta, cu mamaliguta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (28)

mihaelar63 1

12.11.2018, 02:12

Rocsi , ma bucur ca-ti place

mihaelar63 1

12.11.2018, 02:12

Catalina , multumesc de vizita

dantes 1

15.11.2018, 11:59

Buna!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

4153 puncte

mihaelar63

3228 puncte

mirela0911

3166 puncte

 Adi

3000 puncte

Constelatialeu

2333 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert cornulete fragede
  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

RETETA RECOMANDATA
Tocanita de ciuperci pleurotus, cu mamaliguta