Tarta cu zucchini

de Ela68 in Aperitive / Garnituri, 26 Iul 2016 | 3055 vizualizari

 

Fac des tarte, in special varianta cu aluat clasic, unt, faina si apa.  Asa cum spune si Laura Adamache ( sursa de inspiratie a acestei retete ) aceasta versiune e mult mai rapida si mult mai simpla. Doar ca, prima data folosind atat de multe vase, mi-am zis ca e  cazul sa schimb modul de lucru intr-unul mai simplu (pentru mine, evident ). Rezultatul a fost acelasi.

Este un aperitiv foarte gustos, ce poate fi luat si la pachetel.

 

INGREDIENTE

  • 2 zucchini medii ( 500 gr )
  • 4 oua mari
  • 50 gr unt topit
  • 150 gr parmezan ras
  • 150 ml lapte
  • 150 gr faina
  • 1/2 pachetel praf de copt
  • sare, piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu zucchini:

1. Spalam zucchini, ii stergem si ii taiem felii subtiri, de aceeasi grosime. 2. Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile cu un praf de sare pana devin spuma, adaugam galbenusurile, apoi untul topit si racit, laptele, faina si praful de copt ( amestecate in prealabil ) si parmezanul. Potrivim de sare si piper. 3. Punem alternativ un strat de aluat si unul de zucchini, terminand cu un strat de aluat.Puteti presara putin parmezan deasupra, pentru design. 4. Coacem in tava tapetata cu hartie de copt, 30-40 min la 180 grade. Facem testul cu scobitoarea si daca mai este cazul, lasam cateva minute in plus. In mod normal, cand se formeaza o crusta ar trebui sa fie bine coapta. 5. Lasam la racit si putem portiona.

 

TIPS-URI

1

am taiat la un moment dat dovleceii cu razatoarea Borner, erau foarte subtiri, aproape transparenti si i-am dat cu sare. N-a fost ok, cel mai bine este sa-i taiati subtiri, si sa nu-i dati cu sare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu zucchini" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

dantes 1

10.08.2016, 08:14

Buna!

Raluca57 1

16.08.2016, 08:35

Este minunata! Am respectat indicațiile, dovleceii i-am tăiat felii nu prea subțiri. Am pus si marar. Foarte gustoasa, rapida!

Ela68 1

17.08.2016, 11:12

Ma bucur ca esti incantata, Raluca !

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tiramisu Milkshake
  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tarta aperitiv cu dovlecel si cartofi dulci