Sos Tzatziki

de Ela68 in Clasice, 29 Mar 2016 | 17371 vizualizari

 

Cel mai bun si mai racoritor sos ! Se poate utiliza atat la fripturi, cat si la legume fierte la abur sau legume crude. E delicios !
Sa nu ma luati in seama, pe mine ma face fericita in combinatie cu paine (cu maia) cu seminte,

 

INGREDIENTE

  • 400 gr iaurt gras ( grecesc )
  • 1 castravete mediu de sera sau 3-4 castraveti mici , de gradina
  • 3 catei de usturoi
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • sare, piper
  • 1 legatura mica de marar
  • 1-2 ramurele menta verde
Portii: 6
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sos Tzatziki:

1. Decojim castravetii si ii dam jumatate pe razatoarea cu gauri mici si jumatate pe razatoarea cu gauri mari. Ii punem intr-o strecuratoare si presaram sare peste ei. Ii lasam la scurs cinci munite si ii presam cu o lingura astfel incat sa se elimine cat mai mult din apa.  2. Punem intr-un castron iaurtul, apoi adaugam castravetii, usturoiul dat prin presa, zeama de lamaie si o lingura de ulei de masline. Amestecam si gustam, abia apoi adaugam sare si piper.  3. Tocam mararul si menta si le adauam peste iaurt. 4. Pentru decor, turnam o lingura de ulei de masline deasupra si infrumusetam cu o frunzuta de menta si o felie de castravete.

TIPS-URI

1

  • folositi doar iaurt cu minim 10% grasime

2

puteti adauga primavara un fir de usturoi verde tocat marunt

Daca ti-a placut reteta noastra "Sos Tzatziki" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

RuxyRux 1

30.03.2016, 23:25

Bun si sanatos Ela...eu il pun zilnic in smoothie si-n preparatele de pe ordinea zilei

Ela68 1

31.03.2016, 08:52

anca_rm 1

04.04.2016, 11:21

ce mult imi place , ador acest sos

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

ieri la 19:58

Reteta simpla de briose pufoase cu cacao

de laura_n 7

ieri la 16:39

Prajitura cu foi si gem de prune, o reteta gustoasa si buna

de laura_n 7

ieri la 16:17

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Sos Tzatziki