Sos Tzatziki

de Ela68 in Clasice, 29 Mar 2016 | 3543 vizualizari

 

Cel mai bun si mai racoritor sos ! Se poate utiliza atat la fripturi, cat si la legume fierte la abur sau legume crude. E delicios !
Sa nu ma luati in seama, pe mine ma face fericita in combinatie cu paine (cu maia) cu seminte,

 

INGREDIENTE

  • 400 gr iaurt gras ( grecesc )
  • 1 castravete mediu de sera sau 3-4 castraveti mici , de gradina
  • 3 catei de usturoi
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • sare, piper
  • 1 legatura mica de marar
  • 1-2 ramurele menta verde
Portii: 6
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sos Tzatziki:

1. Decojim castravetii si ii dam jumatate pe razatoarea cu gauri mici si jumatate pe razatoarea cu gauri mari. Ii punem intr-o strecuratoare si presaram sare peste ei. Ii lasam la scurs cinci munite si ii presam cu o lingura astfel incat sa se elimine cat mai mult din apa. 2. Punem intr-un castron iaurtul, apoi adaugam castravetii, usturoiul dat prin presa, zeama de lamaie si o lingura de ulei de masline. Amestecam si gustam, abia apoi adaugam sare si piper. 3. Tocam mararul si menta si le adauam peste iaurt. 4. Pentru decor, turnam o lingura de ulei de masline deasupra si infrumusetam cu o frunzuta de menta si o felie de castravete.

 

TIPS-URI

1

  • folositi doar iaurt cu minim 10% grasime

2

puteti adauga primavara un fir de usturoi verde tocat marunt

Daca ti-a placut reteta noastra "Sos Tzatziki" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

RuxyRux 1

30.03.2016, 23:25

Bun si sanatos Ela...eu il pun zilnic in smoothie si-n preparatele de pe ordinea zilei

Ela68 1

31.03.2016, 08:52

anca_rm 1

04.04.2016, 11:21

ce mult imi place , ador acest sos

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tzatziki