Maioneza rapida

de Pasiune pentru bucatarie in Clasice, 1 Feb 2010 | 5956 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • -1 galbenus fiert
  • -2 galbenusuri nefierte
  • -1 lingura mustar
  • -1 lingura zeama de lamaie
  • -1 kg ulei
  • -sare dupa gust

Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Maioneza rapida:

puneti intr0un vas inalt cele doua galbenusuri,cel fiert faramitat,mustarul,zeama de lamaie si sarea si se omogenizeaza cu mixerul.Dupa ce am omogenizat adaugam treptat ulei mixand incontinuu si tot asa pana terminam uleiul.Daca aveti ghinionul sa se taie mai adaugati putin mustar si gata.Dupa ce terminam maioneza adaugam o lingura de apa rece pentru a se omogeniza compozitia.Eu fac cu un kg de ulei pentru ca o pun in borcane si o pastrez la frigider ca sa nu mai fac de fiecare data maioneza!mi-a iesit un kg de maioneza.

Daca ti-a placut reteta noastra "Maioneza rapida" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (14)

cccris 1

09.02.2010, 22:40

E bun asta vertical ca are si vasul acela inalt. Cind faceam cu cel normal mi se mai taia si incepusem sa iau maio de la magazin. Am cumparat mixerul pt bebe sa ii pasez toate alea. Pasez supele crema cind sint fierbinti fara problome. Si multe altele

nelu71 1

17.03.2010, 22:59

de ce nu incercati sa o faceti su cu cartof ? e mult mai usoară ... si mai gustoasa ... si nici nu se taie sau separă

adry88 1

07.07.2011, 10:50

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Maioneza fara ou