Cheescake cu portocale

de Ela68 in Dulciuri, 16 Apr 2016 | 1337 vizualizari

 

O prajitura usor de preparat,  fara coacere  si extrem de racoroasa. Singurul inconvenient este faptul ca trebuie asteptat cateva ore pana ce crema este destul de ferma sa putem portiona. Ca si gust, putem asocia preparatul cu prajitura Fanta, made in Romania :).
 sursa :http://www.lacuocadentro.com/
 
 
 

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru baza :
  • 180 gr biscuiti cu cacao
  • 90 gr unt topit

Crema :

  • 450 gr branza ricotta
  • 200 gr smantana pentru frisca
  • 130 gr zahar pudra
  • 1 lingurita coaja de portocala rasa (bio)
  • 50 gr suc de portocale
  • 4 foi gelatina

Pentru glazura :

  • 250 gr suc de portocale
  • 60 gr zahar
  • 3 foi gelatina

Decor :

  • o felie de portocala
  • frunze de menta
  • floricele de liliac
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheescake cu portocale:

1. Biscuitii se faramiteaza intr-un blender si se amesteca cu untul topit si racit. Se tapeteaza cu hartie de copt o forma cu fund detasabil cu diametrul de 20 cm, se toarna amestecul si se preseaza cu o lingura, astfel incat sa fie distribuit in mod egal. Se lasa 30 minute la frigider.


2. Se mixeaza branza ricotta impreuna cu zaharul pudra, apoi se adauga frisca batuta separat si coaja de portocala. Foile de gelatina le lasam la inmuiat in apa rece, iar sucul de portocale il incalzim pe foc. Se da deoparte, se adauga gelatina si se amesteca pana la dizolvarea completa. Cand aproape s-a racit se toarna peste ricotta si se amesteca rapid cu ajutorul unui tel pana la inglobarea completa. Se toarna peste baza de biscuiti, se niveleaza si se lasa la frigider 4-5 ore.


3.Pentru glazura, punem gelatina la inmuiat in apa rece. Separat, incalzim pe foc sucul de portocale impreuna cu zaharul si cand a ajuns aproape de punctul de fierbere, dam deoparte si combinam rapid cu gelatina stoarsa de apa. Lichidul se toarna caldut peste crema care este deja inchegata. Punem la frigider inca 3-4 ore.



4. Scoatem inelul si hartia pergament si se decoram dupa imaginatie.

 

TIPS-URI

1

pentru ca glazura sa iasa perfect, crema trebuie sa fie intarita, alfel, patiti ca mine, se desprind bucatele din ea si intra in glazura. Nu deranjeaza la gust, doar la aspect.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheescake cu portocale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (29)

mirela0911 1

18.04.2016, 20:55

Plaaaaceeee!

RuxyRux 1

09.05.2016, 20:19

O minune

Ela68 1

10.05.2016, 11:37

Multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Crema de iaurt cu lamaie