Inghetata de zmeura

de Ela68 in Dulciuri, 5 Aug 2016 | 586 vizualizari

 

Simplu si rapid !

 

INGREDIENTE

  • 500 gr zmeura
  • 400 ml smantana pentru frisca
  • 150 gr lapte condensat
  • 100 gr zahar
  • 1 vf cutit de sare
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • zmeura si frunze de menta pentru ornare
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata de zmeura:


  • 1. Zmeura se spala, se lasa la scurs in sita si se mixeaza in blender pana se obtine un piure fin. Se strecoara cu ajutorul unei site cu ochiuri mici astfel incat sa eliminam samburii. Toate celelalte ingrediente trebuie sa fie tinute la frigider inainte de folosire.

  • 2. Intr-un bol punem smantana pentru frisca ( nebatuta ).

  • 3. Amestecam cu ajutorul unui tel smantana cu laptele condensat si zaharul pana ce acesta se topeste. Toata operatiunea dureaza 6-7 minute. Adaugam si praful de sare. Oprim cateva linguri din amestec, astfel incat sa formam un design dragut impreuna cu cateva zmeurici.

  • 4. Cand zaharul este topit, incepem sa turnam siropul de zmeura, amestecand continuu.

  • 5. Observam ca amestecul incepe sa se intareasca. Adaugam si zeama de lamaie.

  • 6. Asezam in caserola in straturi alternative, alb cu roz si un strat de zmeura.

  • 7. Turnam inghetata in caserola si dam la congelator cateva ore. Ornam cu fructe si frunze de menta.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata de zmeura" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

Gherca Daniela 1

05.08.2016, 21:32

super delicioasa!

Rocsi 1

05.08.2016, 21:59

Nu refuz deloc!

mirela0911 1

06.08.2016, 17:47

Portie dubla ..... tripla .... vreau!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Inghetata de zmeura