Orez aromat cu dovleac

de Ela68 in Mancaruri de legume, 16 Feb 2016 | 3683 vizualizari

 

Ca multi altii si eu fac parte din categoria celor care nu apreciaza gustul dovleacului la adevarata sa valoare. Credeti-ma pe cuvant, combinatia din aceasta reteta e de zile mari. Merita incercat, iar daca nu v-a placut, priviti si partea pozitiva, ati "mangaiat" corpul cu multe elemente nutritive benefice organismului. Daca v-a placut, astept mesajele voastre,  sa marim gasca iubitorilor de dovleac.

Grabiti-va , sezonul e pe terminate si e pacat sa pierdeti asa bunatate de mancare !

 

INGREDIENTE

  • 400 gr dovleac
  • 125 gr orez , de preferat cel pentru salata, cu bobul lung
  • 450 gr apa
  • 4 catei de usturoi
  • 3-4 linguri seminte de dovleac
  • ulei
  • sare
  • 2-3 bucati anason stelat
  • 1-2 pastai cardamom
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez aromat cu dovleac:

1.  Curatam dovleacul de coaja, apoi il taiem cubulete de 1 cm.
2.  Zdrobim usturoiul si il punem la calit in ulei doua, trei minute, apoi adaugam dovleacul si continuam sa amestecam. Potrivim de sare.
3.  Separat, dupa ce spalam orezul, il punem la fiert cu putina sare , anasonul stelat si semintele de la pastaile de cardamom strivite in mojar. Cand incepe sa fiarba punem capac si il lasam pe foc inca zece minute. Dam deoparte.
4. Cand dovleacul incepe sa se inmoaie, adaugam semintele de dovleac, mai lasam putin si putem stinge focul.
5. Se amesteca apoi cu orezul si e gata pentru a fi servit.

TIPS-URI

1

daca a fost apa prea multa si orezul n-a absorbit-o, va trebui sa-l strecurati inainte sa-l amestecati cu dovleacul;

2

orezul Basmati mi se pare cel mai potrivit pentru aceasta reteta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez aromat cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

Ela68 1

17.02.2016, 21:06

Stiu Simo ca-ti place, doar esti pumpkinareasa . Daca folosesti dovleac placintar, dulce, nu mai e nevoie sa-l coci, asa cum am facut la reteta de hummus cu dovleac copt. La budinca dulce m-am gandit si eu, insa ai mei prefera saraturile, sunt mofturosi

Rocsi, culoarea frumoasa si-a pastrat-o, cu toate procedeele termice pe capul lui

Mersic fetele

Raluca57 1

29.02.2016, 07:37

Chiar o bunătate! Se combina atât de bine aromele! Ne-a plăcut f mult, o reteta excelenta

Ela68 1

29.02.2016, 09:54

inteleg ca ati incercat-o ! ma bucur mult ca a fost pe placul vostru

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Dovlecei si vinete pane, cu mozzarella si sos de usturoi