Cheesecake cu afine si ciocolata alba

de Miha in Prajituri, 14 Ian 2014 | 3456 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru baza:
  • 1 galbenus
  • 100 g unt
  • 50 g zahar
  • 1 lingura zahar aromat cu lamaie
  • 250 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • Pentru umplutura:
  • 500 g branza grasa de vaci
  • 100 g zahar
  • 1 lingura zahar aromat cu lamaie
  • 100 g ciocolata alba
  • 100 ml smantana pentru frisca
  • 4 oua
  • Pentru glazura:
  • 100 g ciocolata alba
  • 100 ml smantana pentru frisca
  • afine
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu afine si ciocolata alba:

Baza:


Intr-un castron punem faina. Facem o gaura in mijloc si punem untul rece, taiat cubulete, zaharul, galbenusul, praful de copt si un praf de sare. Amestecam repede cu varful degetelor, apoi framantam un aluat elastic si omogen. Invelim aluatul in folie alimentara si dam la frigider pentru 1 ora.


Daca este necesar, in functie de tipul de faina folosit, adaugati putin lapte rece pentru a “lega” aluatul.


Umplutura:


Ciocolata rupta bucatele o topim la foc mic impreuna cu smantana pentru frisca. Aducem la punctul de fierbere, dam deoparte si omogenizam. Lasam la racit.


Intr-un castron mixam branza de vaci cu zaharul si ouale, adaugate cate unul, mixand bine dupa fiecare. La sfarsit incorporam ciocolata alba topita.


Aluatul il intindem intr-o tava cu inel detasabil (20 cm diametru) tapetata cu hartie de copt. Turnam deasupra crema de branza si dam la cuptor la foc mediu pentru cca 1 ora, pana prajitura incepe sa se rumeneasca usor. Lasam sa se raceasca bine in tava, scoatem inelul detasabil si dam la frigider pentru vreo 2 ore.


Glazura:


Topim ciocolata impreuna cu smantana pentru frisca. Omogenizam si lasam la racit.


Dupa ce s-a racit turnam peste prajitura cu branza si acoperim cu un strat generos de afine.


Pofta buna si numai bine la toti!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu afine si ciocolata alba" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

Panacris 1

03.04.2014, 20:17

Delicioasă!

Miha 1

03.04.2014, 21:37

Alexandra Elena 1

26.04.2014, 15:16

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura delicioasa zmeura
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu crema branza si ciocolata