Desert New York cheesecake

de oanapl in Prajituri, 18 Aug 2021 | 1211 vizualizari

 

retete de suflet
Acesta este cel mai bun cheesecake copt pe care l-am pregătit până acum. Este cremos, pufos și se topește în gură. Eu am avut ca sursă de inspirație rețeta Ramonei (https://baking-happiness.com/food-porn-cel-mai-bun-new-york-cheesecake/).
Puteți folosi orice fruct de sezon (preferabil mai acrișor) pentru a pregăti sosul.

 

INGREDIENTE

  • pentru bază cheesecake:
  • 180 g biscuiţi
  • 90 g unt
  • pentru umplutură:
  • 600 g brânză de vaci
  • 150 g zahăr măcinat
  • 300 g smântână fermentată cu minim 30% grăsime
  • 250 g smântână pentru frişcă
  • 3 ouă
  • 30 g amidon de porumb
  • 1 păstaie vanilie sau esență de vanilie
  • pentru sos:
  • 500 g mure
  • 50 g zahăr
  • 15-20 g amidon
  • 50 g apă
  • 20 g zeamă de lămâie
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert New York cheesecake:

Rupi biscuiții în bucăți, după care îi macini fin într-un robot. Topești untul și îl torni peste biscuiții măcinați. Amesteci totul bine.
Tapetezi cu hârtie de copt, o formă cu diametrul de 20 cm, atât pe fundul formei cât şi pe pereţii. Torni amestecul de unt și biscuiți în interior, după care cu ajutorul unui pahar presezi biscuiții. Dai blatul la frigider și pregătești umplutura.

Pui brânza şi zahărul, într-un bol puţin mai mare şi mixezi cu un blender vertical până când obții o compoziţie cremoasă. Adăugi smântâna fermentată și omogenizezi.
Adăugi smântâna pentru frişcă și omogenizezi.
Ouăle le adăugi pe rând, omogenizând foarte bine, după fiecare ou.
Adăugi vanilia și omogenizezi.
Adăugi amidonul de porumb și omogenizezi.
Pui o sită deasupra formei în care va fi copt cheesecake-ul şi treci tot amestecul prin sită, pentru a elimina eventualele cocoloaşe formate de amidon şi aerul, dacă s-a introdus prea mult prin amestecarea cu telul. La final nivelezi cheesecake-ul lovind tava de masă.

Se așează tava într-o tavă rotundă normală (vas termorezistent). Aceste două tăvi le pui în tava de la cuptor, în care vei turna apă fierbinte, cam de un deget.

Coci primele 30 minute, la 180 grade Celsius, static (fără ventilație), următoarele 30 minute, la 150 grade Celsius, static. Oprești cuptorul şi mai lași cheesecake-ul pentru alte 30 minute, cu ușa închisă. După cele 30 minute, întredeschizi uşa cuptorului şi îl lași să se răcească complet.


Când s-a răcit complet, este musai să o dai măcar câteva ore la frigider, înainte să-l scoți din formă.

Pentru sos, pui murele, împreună cu zahărul şi zeama de lămâie, într-o crăticioară şi pui pe foc.
După ce dă în clocot mai lași să fiarbă pentru 7-10 minute. Pui murea într-o sită și o pasezi cu o furculiță și o treci prin sită.
Sosul obținut îl pui din nou pe foc.
Dizolvi amidonul în apă rece şi îl adăugi peste sosul e mure. Gătești până când se îngroaşă compoziţia.
Iei de pe foc, transferi într-un castron şi acoperi cu folie alimentară. Când este complet rece îl bagi în frigider.
Dacă dorești sosul mai gros sau mai subţire, este suficient să reglezi cantitatea de amidon, în funcţie de propriile preferinţe.

Eu am tăiat 2 felii înainte de a turna sosul deasupra, pentru a nu murdări feliile în momentul în care le scot și pentru a obține niște felii frumoase pe care să le pozez.

TIPS-URI

1

Este esenţial să nu deschidem deloc uşa cuptorului până în ultima fază. Şocul termic, vă poate oferi un cheesecake cu aspect de cauciuc desumflat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert New York cheesecake" nu uita sa-i faci un review.
CONCURS CULINAR - ARATA-NE CE GATESTI CU AJUTORUL CROCK POT SI NOI TE PREMIEM!
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

6561 puncte

oanapl

6117 puncte

Constelatialeu

4978 puncte

Rocsi

4139 puncte

Ksenya

3107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort 53 ( ciocolatos )

ieri la 23:02

Chiftele de orez cu piept de pui

de Adi 4

ieri la 18:22

Salata ruseasca  de gogonele verzi la borcan  (la rece)

de Ksenya 5

ieri la 13:32

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu portocale si afine