Crumble cu piersici si caise

de anca_rm in Prajituri, 18 Iun 2015 | 2629 vizualizari

 

Am tot vazut si auzit de crumble , dar parca nu prea imi venea sa incerc . Mi-a fost frica ca o sa ramana aluatul necopt . Dar mi-am luat inima in dinti si am pus de um crumble .
Este o prajitura plina de aroma , un dulce usor de preparat , la indemana oricui si minunat servit cu o crema de vanilie.

 

INGREDIENTE

  • -600 gr piersici si caise
  • -2 linguri zahar brut
  • -200 gr faina
  • -100 gr unt
  • -100 gr zahar brut
  • Pt crema:
  • -250 ml lapte
  • -3 galbenusuri
  • -3 linguri zahar
  • -jumate pastaie vanilie
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crumble cu piersici si caise:

Pregatim o forma de tarta cu diametru 20 cm . Fructele le spalam si le taiem in sferturi . Le asezam in forma de tarta astfle incat sa acopere toata suprafata . Presaram deasupra 2 linguri de zahar .

Acum suntem gata sa facem aluatul sfarmicios de deasupra . Intr-un vas punem untul , faina si zaharul si cu varful degetelor framantam pana cand avem un aluat care seamana cu pesmetul .

Aceste firmituri le punem peste fructe , nivelam usor si dam la cuptorul preincalzit la 180 grade pana cand devine usor auriu deasupra., asta se va intampla in aproximativ 40 minute.

Pana se coace vom face o crema de vanilie care ii da o nota aparte si savoare.

Crema :

Galbenusul de la 3 oua il frecam cu zaharul , adaugam laptele si jumate de pastaie de vanilie cu seminte cu tot. Punem la foc mic si amestecam pana cand se face ca o smantana mai groasa . Daca o sa amestecati cu telul para aceasta crema va fi foarte aerata .

Crumble il scoatem din cuptor , se lasa 10 minute si apoi se poate servi .

Este bun cald dar si rece.

 

 

TIPS-URI

1

inlocuiti fructele cu ce doriti , ideea este sa acopere fundul vasului

Daca ti-a placut reteta noastra "Crumble cu piersici si caise" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1540 puncte

Ksenya

1075 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

vasimur

227 puncte

 Merisor

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pandispan cu piersici