Crumble cu piersici si caise

de anca_rm in Prajituri, 18 Iun 2015 | 699 vizualizari

 

Am tot vazut si auzit de crumble , dar parca nu prea imi venea sa incerc . Mi-a fost frica ca o sa ramana aluatul necopt . Dar mi-am luat inima in dinti si am pus de um crumble .
Este o prajitura plina de aroma , un dulce usor de preparat , la indemana oricui si minunat servit cu o crema de vanilie.

 

INGREDIENTE

  • -600 gr piersici si caise
  • -2 linguri zahar brut
  • -200 gr faina
  • -100 gr unt
  • -100 gr zahar brut
  • Pt crema:
  • -250 ml lapte
  • -3 galbenusuri
  • -3 linguri zahar
  • -jumate pastaie vanilie
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crumble cu piersici si caise:

Pregatim o forma de tarta cu diametru 20 cm . Fructele le spalam si le taiem in sferturi . Le asezam in forma de tarta astfle incat sa acopere toata suprafata . Presaram deasupra 2 linguri de zahar .


Acum suntem gata sa facem aluatul sfarmicios de deasupra . Intr-un vas punem untul , faina si zaharul si cu varful degetelor framantam pana cand avem un aluat care seamana cu pesmetul .


Aceste firmituri le punem peste fructe , nivelam usor si dam la cuptorul preincalzit la 180 grade pana cand devine usor auriu deasupra., asta se va intampla in aproximativ 40 minute.


Pana se coace vom face o crema de vanilie care ii da o nota aparte si savoare.


Crema :


Galbenusul de la 3 oua il frecam cu zaharul , adaugam laptele si jumate de pastaie de vanilie cu seminte cu tot. Punem la foc mic si amestecam pana cand se face ca o smantana mai groasa . Daca o sa amestecati cu telul para aceasta crema va fi foarte aerata .


Crumble il scoatem din cuptor , se lasa 10 minute si apoi se poate servi .


Este bun cald dar si rece.



 

TIPS-URI

1

inlocuiti fructele cu ce doriti , ideea este sa acopere fundul vasului

Daca ti-a placut reteta noastra "Crumble cu piersici si caise" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

Rocsi 1

18.06.2015, 21:02

Bun, bun este!

Catalina L 1

18.06.2015, 21:05

foarte bun

MOKUSKA 1

18.06.2015, 21:49

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu orice fel de fructe