Desert tort cu ciocolata si crema de lamaie

de Ela68 in Torturi, 23 Feb 2018 | 3746 vizualizari

 

Reteta cu dragoste, l-am preparat chiar de Sf Valentin !
As fi vrut sa-l denumesc mai degraba tarta, personal cand zic tort imi imaginez un dulce cu multe straturi, pe de alta parte tarta are crusta, deci nu, raman la varianta cu tort. Este un dulce rapid si foarte gustos, blatul contine muuulta ciocolata iar crema de lamaie il completeaza perfect. Aceasta varianta de blat se poate combina dupa preferinte, cu diverse arome, portocala, fructe de padure, zmeura, etc.

V-am convins ? Eu n-as mai sta pe ganduri :)))))).

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente blat 22 cm :
  • 250 gr ciocolata Nestle Noir
  • 40 gr unt+20 gr pentru uns forma
  • 50 ml cafea preparata
  • 90 gr zahar
  • 200 gr smantana grasa ( cel putin 30%)
  • 5 oua
  • un praf de sare
  • 1 lingura coniac sau rom

Ingrediente crema :

  • 100 gr zahar
  • coaja si sucul de la 1 lamaie
  • coaja si sucul de la 1 lime
  • 2 oua
  • 180 gr unt 80% grasime
  • 100 ml smantana dulce pentru frisca

Pentru decor :

  • fructe Kumquat zaharisite
  • coaja de lime
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu ciocolata si crema de lamaie:

Mod de preparare blat :
1. Intr-o cratita cu fund dublu, puneti la foc mic, ciocolata rupta in bucati, cafeaua si untul. Cand ciocolata s-a topit, dati deoparte si lasati la racit.
2. Mixati ouale cu un praf de sare, adaugati zaharul in ploaie si continuati sa amestecati pana ce acestea isi dubleaza volumul.
3. Amestecati cu grija cu ajutorul unui tel ciocolata si smantana, apoi incorporati ouale. Adaugati coniacul sau romul.
4. Ungeti o forma cu unt si tapetati-o pe fund cu hartie de copt, turnati amestecul si coaceti timp de 30-40 minute la 170-180 grade C. ( eu am imbracat toata forma cu hartie de copt si la final compozitia s-a strans pe margini; data viitoare tapetez doar baza )
5. Lasati cateva minute la racit, desprindeti cu cjutorul unui cutit marginile blatului, eliminati hartia de copt si asezati-l pe o farfurie.

Mod de preparare crema :
1. Amestecati intr-o cratita cu fund dublu zaharul cu coaja de lamaie si lime, adaugati sucul de la cele doua fructe, apoi cele doua oua si puneti la foc mic.
2. Amestecati continuu cu telul pana incepe sa se ingroase, strecurati si lasati putin la racit.
3. Incepeti sa adaugati untul putin cate putin mixand la viteza mica. Lasati la rece jumatate de ora.
4. Bateti frisca si amestecati-o cu crema de mai sus cu ajutorul unui tel. Aveti grija, daca nu s-a racit indeajuns crema de lamaie, compozitia se poate taia.
5. Puneti crema intr-un posh si ornati dupa preferinta.
6. Dati la rece si serviti dupa cateva ore, cand crema de lamaie s-a intarit.

TIPS-URI

1

Trebuie avut grija cand combinati crema cu frisca, exista pericolul sa se taie !

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu ciocolata si crema de lamaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

elucubratiiculinare 1

24.02.2018, 21:05

gustos

mihaelar63 1

22.03.2018, 13:48

Nici eu n-as refuza o felie

Ela68 1

22.03.2018, 14:04

se prepara foarte repede, iar blatul, il poti manca simplu, cu putina frisca deasupra, e foarte bun!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4847 puncte

oanapl

1550 puncte

mihaelar63

1439 puncte

madi_marin

1092 puncte

Rocsi

749 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort de portocale cu mascarpone si frisca