Tort Kodrit Kadir

de ionix in Torturi, 25 Ian 2011 | 5031 vizualizari

 

din păcate nu am poză la secţiune pentru că am mers cu el în vizită la nişte prieteni dragi... inspiraţia a venit de la bucătăraşi... m-am uitat la toate reţetele... :D so, sursa este bucataras.ro... tăiat arată ca cel al Mihăi, cu un strat de cremă mai înaltă...

 

INGREDIENTE

  • 5 linguri pentru caramel
  • Pentru cremă:
  • 900 ml lapte
  • 6 ouă
  • 200 g zahăr
  • 4 plicuri cu zahăr vanilat
  • Pentru blat:
  • 2 ouă
  • 100 g zahăr
  • 100 ml lapte
  • 100 ml ulei
  • o linguriţă praf de copt
  • 120 g făină (cât pentru un aluat ca cel pentru chec)
  • 4 linguri de cacao
  • esenţă de rom
  • Pentru crusta de ciocolată:
  • 200 g ciocolată neagră
  • 2 linguri cu unt
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Kodrit Kadir:

Se începe prin a face caramelul. SE topeşte zahărul, într-un vas în care să încapă tot tortul, împreună cu o lingură de apă iar apoi caramelul se lasă la răcit.


Preparare blat:


Ouăle se bat spumă împreună cu zahărul, un praf de sare şi zahărul vanilat. Se adaugă laptele şi uleiul, alternativ, iar apoi cacaoa. Făina se amestecă cu praful de copt şi se încorporează în restul compoziţiei, să fie un aluat asemănător cu cel ca pentru chec. Se pune esenţa de rom şi ne apucăm de cremă.


Preparare cremă:


Ouăle se bat spumă cu zahărul şi zahărul vanilat., până s-a topit zahărul, iar apoi se încorporează cu laptele (se toarnă puţin câte puţin).


Asamblare:


În vasul cu acel caramel răcit, vom turna crema.


În mijlocul cremei vom turna aluatul pentru blat. NU amestecaţi sau întindeţi aluatul. Aluatul se va împrăştia singur şi se va separa de cremă. Vor ieşi două straturi, unul de cremă şi unul de blat.


Cuptorul se preîncălzeşte iar apoi se pune vasul cu tort, la foc mediu. Se lasă vreo 35 de minute fără a se umbla la cuptor iar apoi se face testul cu scobitoarea pentru a vedea dacă este gata. Când scobitoarea iese din tort nelipicioasă înseamnă că tortul nostru este gata.


Se scoate din cuptor când este gata şi se lasă la răcit. Când s-a răcit vom pune un platou pe vas şi răsturnăm tortul, adică se întoarce tortul- crema cu acel caramel va fi deasupra.


Eu i-am pus o "ramă" de ciocolată, din ciocolată topită cu unt. Aici vedeţi modalitatea de a orna: http://gabyd2.blogspot.com/search/label/Tort%20aniversar%20cu%20ciocolata%20si%20capsuni


Mulţumesc Gaby pentru inspiraţie.


Se serveşte a doua zi alături de prieteni dragi.


Poftă bună!




 

TIPS-URI

1

ouăle trebuie să fie la temperatura camerei

2

sub vasul cu tort eu am pus o oală cu apă, asta pentru a nu se arde crema.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Kodrit Kadir" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

ionix 1

26.01.2011, 21:11

Vă mulţumesc frumos pentru aprecieri! Pupici pentru toată lumea.

ps: Mona, pe ici şi pe colo... foarte busy...

jolygina 1

25.03.2011, 19:59

o bunatate vin si eu la o portie

adry88 1

08.05.2011, 16:20

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

MotanLaOale

11390 puncte

RODIMUR

5340 puncte

mirela0911

5180 puncte

Rocsi

4900 puncte

Constelatialeu

4200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura Albinita
  • 09

    MA

  • 10

    MI

  • 11

    J

  • 12

    V

  • 13

    S

  • 14

    D

  • 15

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Borș de cartofi, dres cu ouă și smântână

de RODIMUR 5

ieri la 23:13

Tort Fanta

ieri la 20:59

Muratura asortata

ieri la 19:48

Branzoaice umplute cu mere

ieri la 18:18

Fursecuri cu afine, curmale, nuci si migdale

de Ancutsa 5

ieri la 18:07

RETETA RECOMANDATA
Tort Kodrit Kadir