Tort Kodrit Kadir

de ionix in Torturi, 25 Ian 2011 | 4551 vizualizari

 

din păcate nu am poză la secţiune pentru că am mers cu el în vizită la nişte prieteni dragi... inspiraţia a venit de la bucătăraşi... m-am uitat la toate reţetele... :D so, sursa este bucataras.ro... tăiat arată ca cel al Mihăi, cu un strat de cremă mai înaltă...

 

INGREDIENTE

  • 5 linguri pentru caramel
  • Pentru cremă:
  • 900 ml lapte
  • 6 ouă
  • 200 g zahăr
  • 4 plicuri cu zahăr vanilat
  • Pentru blat:
  • 2 ouă
  • 100 g zahăr
  • 100 ml lapte
  • 100 ml ulei
  • o linguriţă praf de copt
  • 120 g făină (cât pentru un aluat ca cel pentru chec)
  • 4 linguri de cacao
  • esenţă de rom
  • Pentru crusta de ciocolată:
  • 200 g ciocolată neagră
  • 2 linguri cu unt
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Kodrit Kadir:

Se începe prin a face caramelul. SE topeşte zahărul, într-un vas în care să încapă tot tortul, împreună cu o lingură de apă iar apoi caramelul se lasă la răcit.


Preparare blat:


Ouăle se bat spumă împreună cu zahărul, un praf de sare şi zahărul vanilat. Se adaugă laptele şi uleiul, alternativ, iar apoi cacaoa. Făina se amestecă cu praful de copt şi se încorporează în restul compoziţiei, să fie un aluat asemănător cu cel ca pentru chec. Se pune esenţa de rom şi ne apucăm de cremă.


Preparare cremă:


Ouăle se bat spumă cu zahărul şi zahărul vanilat., până s-a topit zahărul, iar apoi se încorporează cu laptele (se toarnă puţin câte puţin).


Asamblare:


În vasul cu acel caramel răcit, vom turna crema.


În mijlocul cremei vom turna aluatul pentru blat. NU amestecaţi sau întindeţi aluatul. Aluatul se va împrăştia singur şi se va separa de cremă. Vor ieşi două straturi, unul de cremă şi unul de blat.


Cuptorul se preîncălzeşte iar apoi se pune vasul cu tort, la foc mediu. Se lasă vreo 35 de minute fără a se umbla la cuptor iar apoi se face testul cu scobitoarea pentru a vedea dacă este gata. Când scobitoarea iese din tort nelipicioasă înseamnă că tortul nostru este gata.


Se scoate din cuptor când este gata şi se lasă la răcit. Când s-a răcit vom pune un platou pe vas şi răsturnăm tortul, adică se întoarce tortul- crema cu acel caramel va fi deasupra.


Eu i-am pus o "ramă" de ciocolată, din ciocolată topită cu unt. Aici vedeţi modalitatea de a orna: http://gabyd2.blogspot.com/search/label/Tort%20aniversar%20cu%20ciocolata%20si%20capsuni


Mulţumesc Gaby pentru inspiraţie.


Se serveşte a doua zi alături de prieteni dragi.


Poftă bună!




 

TIPS-URI

1

ouăle trebuie să fie la temperatura camerei

2

sub vasul cu tort eu am pus o oală cu apă, asta pentru a nu se arde crema.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Kodrit Kadir" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

ionix 1

26.01.2011, 21:11

Vă mulţumesc frumos pentru aprecieri! Pupici pentru toată lumea.

ps: Mona, pe ici şi pe colo... foarte busy...

jolygina 1

25.03.2011, 19:59

o bunatate vin si eu la o portie

adry88 1

08.05.2011, 16:20

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!