Tort cu clementine si migdale

de simona72 in Torturi, 7 Ian 2017 | 180 vizualizari

 

Cand vine vorba de fructe, clementinele se numara printre favoritele mele in anotimpul rece. Stim cu totii ca este un citric si este un hibrid al portocalei. Si mai stim ca este plin de vitamina C, motiv pentru care il folosim in cantitate mai mare iarna.


 

 

INGREDIENTE

Pentru blat:

  • 4 albusuri
  • 4 linguri zahar
  • 1 praf mic de sare
  • 2 linguri cu varf de migdale macinate (sau faina de migdale)
  • 2 linguri faina
  • 1 lingurita esenta de migdale
  • Pentru crema:
  • 250 ml smantana pentru frisca
  • 200 gr mascarpone
  • 4 galbenusuri
  • 150 gr zahar pudra
  • 5 clementine
  • 100 ml suc proaspat de clementine
  • 1 plic gelatina granule
  • Pentru insiropat blatul: suc proaspat de clementine
  • In plus:
  • 14-15 piscoturi
  • Suc proaspat de clementine
  • Pentru decor:
  • fulgi de bigdale
  • 100 gr ciocolata
  • 50 ml smantana pentru frisca
  • Coaja rasa de la 1 clemetina
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu clementine si migdale:

Pentru blat: mixam albusurile impreuna cu praful de sare si zaharul, pana se formeaza o bezea ferma. Adaugam esenta de migdale, mixam pana la incorporare. Adaugam faina de migdale si faina de grau, amestecam usor cu o spatula sau cu mixerul la viteza mica. Amestecam usor, pana la incorporare, sa scoatem cat mai putin aer din albusuri. Punem aluatul intr-o forma rotunda captusita cu hartie de copt. Coacem la cuptorul incins la 160 grade C, pentru 20-25 minute. Il lasam sa se raceasca 2-3 ore pe un grilaj.

Pentru crema: curatam clementinele, le taiem cubulete. In 100 ml suc de clementine, punem gelatina la hidratat 10 minute. Dizolvam gelatina pe flacara foarte mica. O adaugam la clementine si lasam sa se raceasca complet.

Galbenusurile se amesteca cu zaharul pudra, se pune castronul pe baie de aburi si se mixeaza pana zaharul se dizolva complet, iar galbenusurile au consistenta cremoasa. Se lasa sa se raceasca.

Frisca se mixeaza pana capata consistenta. Se adauga mascarponele peste frisca, se mixeaza pana la incorporare. Peste amestecul de frisca, se adauga treptat crema de galbenusuri, se amesteca usor dupa fiecare transa adaugata. La final, se adauga fructele cu tot cu suc. Se amesteca usor.

Pentru asamblare: intr-un vas rotund cu peretii inalti, punem folie alimentara, lasand marginile sa atarne. Punem pe fundul vasului blatul cu migdale. Intepam blatul cu o scobitoare, apoi insiropam cu suc proaspat de clementine. Peste blat, punem crema, iar peste crema, piscoturi usor inmuiate in suc proaspat de clementine. Adunam marginile si acoperim tortul. Dam la frigider pentru 3-4 ore sau de seara pana dimineata.

 Ciocolata se topeste pe baie de aburi impreuna cu smantana pentru frisca. Se decoreaza tortul cu ciocolata topita, fulgi de migdale si coaja rasa de la o clementina. 

 

RETETA IN IMAGINI

Tort cu clementine si migdale-0
Tort cu clementine si migdale-1
Tort cu clementine si migdale-2
Tort cu clementine si migdale-3
Tort cu clementine si migdale-4
Tort cu clementine si migdale-5
Tort cu clementine si migdale-6
Tort cu clementine si migdale-7
Tort cu clementine si migdale-8
Tort cu clementine si migdale-9
Tort cu clementine si migdale-10
Tort cu clementine si migdale-11
Tort cu clementine si migdale-12
Tort cu clementine si migdale-13

COMENTARII (26)

noiinbucatarie

noiinbucatarie 1

09.01.2017, 11:49

mihaelar63

mihaelar63 1

09.01.2017, 16:02

Vin sa gust

Gherca Daniela

Gherca Daniela 1

09.01.2017, 17:54

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Placinte cu carne si carnati
  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!