Tort cu clementine si migdale

de simona72 in Torturi, 7 Ian 2017 | 1315 vizualizari

 

Cand vine vorba de fructe, clementinele se numara printre favoritele mele in anotimpul rece. Stim cu totii ca este un citric si este un hibrid al portocalei. Si mai stim ca este plin de vitamina C, motiv pentru care il folosim in cantitate mai mare iarna.
 

 

INGREDIENTE

Pentru blat:

  • 4 albusuri
  • 4 linguri zahar
  • 1 praf mic de sare
  • 2 linguri cu varf de migdale macinate (sau faina de migdale)
  • 2 linguri faina
  • 1 lingurita esenta de migdale
  • Pentru crema:
  • 250 ml smantana pentru frisca
  • 200 gr mascarpone
  • 4 galbenusuri
  • 150 gr zahar pudra
  • 5 clementine
  • 100 ml suc proaspat de clementine
  • 1 plic gelatina granule
  • Pentru insiropat blatul: suc proaspat de clementine
  • In plus:
  • 14-15 piscoturi
  • Suc proaspat de clementine
  • Pentru decor:
  • fulgi de bigdale
  • 100 gr ciocolata
  • 50 ml smantana pentru frisca
  • Coaja rasa de la 1 clemetina
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu clementine si migdale:

Pentru blat: mixam albusurile impreuna cu praful de sare si zaharul, pana se formeaza o bezea ferma. Adaugam esenta de migdale, mixam pana la incorporare. Adaugam faina de migdale si faina de grau, amestecam usor cu o spatula sau cu mixerul la viteza mica. Amestecam usor, pana la incorporare, sa scoatem cat mai putin aer din albusuri. Punem aluatul intr-o forma rotunda captusita cu hartie de copt. Coacem la cuptorul incins la 160 grade C, pentru 20-25 minute. Il lasam sa se raceasca 2-3 ore pe un grilaj.


Pentru crema: curatam clementinele, le taiem cubulete. In 100 ml suc de clementine, punem gelatina la hidratat 10 minute. Dizolvam gelatina pe flacara foarte mica. O adaugam la clementine si lasam sa se raceasca complet.


Galbenusurile se amesteca cu zaharul pudra, se pune castronul pe baie de aburi si se mixeaza pana zaharul se dizolva complet, iar galbenusurile au consistenta cremoasa. Se lasa sa se raceasca.


Frisca se mixeaza pana capata consistenta. Se adauga mascarponele peste frisca, se mixeaza pana la incorporare. Peste amestecul de frisca, se adauga treptat crema de galbenusuri, se amesteca usor dupa fiecare transa adaugata. La final, se adauga fructele cu tot cu suc. Se amesteca usor.


Pentru asamblare: intr-un vas rotund cu peretii inalti, punem folie alimentara, lasand marginile sa atarne. Punem pe fundul vasului blatul cu migdale. Intepam blatul cu o scobitoare, apoi insiropam cu suc proaspat de clementine. Peste blat, punem crema, iar peste crema, piscoturi usor inmuiate in suc proaspat de clementine. Adunam marginile si acoperim tortul. Dam la frigider pentru 3-4 ore sau de seara pana dimineata.


Ciocolata se topeste pe baie de aburi impreuna cu smantana pentru frisca. Se decoreaza tortul cu ciocolata topita, fulgi de migdale si coaja rasa de la o clementina.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu clementine si migdale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (28)

Gherca Daniela 1

09.01.2017, 17:54

Constelatialeu 1

21.01.2017, 00:06

Stiam eu ca ma iubesti, dar chiar asa sa ma storcesti.....

Panacris 1

21.01.2017, 16:14

Minunattt!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

8010 puncte

Rocsi

6200 puncte

Constelatialeu

5610 puncte

mihaelar63

5260 puncte

RODIMUR

4790 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Tort inimos