Tort Nesquik

de deliciousflavours in Torturi, 7 Sep 2012 | 8729 vizualizari

 

Acest tort delicios de ciocolatos l-am vazut cu ceva timp in urma la Mirela si n-a durat mult pana l-am incercat si eu. Prima data din pacate nu am reusit sa-l fotografiez si cu atat mai putin sa-l si postez deoarece a fost facut pentru niste musafiri. Intr-o sambata am refacut tortuletul, iar Duminica seara deja au inceput intrebarile de genul: “cand mai faci?” A se intelege prin asta ca nu a mai ramas nici macar o feliuta, cat sa duc luni la birou…De data aceasta am facut alte blaturi, deoarece mie nu prea imi plac blaturile numai din albusuri, au o consistenta mai gumoasa parca. Voi puteti sa incercati reteta originala sau varianta mea, cum doriti voi, dar neaparat sa incercati! :) Weekend placut, pupici!

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru blat
  • 3X 3 oua mici
  • 3X 3 linguri zahar
  • 3X 3 linguri faina
  • 3X 1 lingura cacao
  • 3X 60 gr unt/margarina
  • 3X 1 lingurita praf de copt
  • 3X 1 praf de sare
  • Ingrediente pentru crema
  • 6 galbenusuri
  • 3+1/2 linguri zahar
  • 3+1/2 linguri faina
  • 340 ml lapte
  • 70 gr Nesquik
  • 85 gr unt/margarina moale
  • 85 gr zahar praf

Mai avem nevoie de:

  • 350 ml frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Nesquik:

Separam albusurile de galbenusuri, in albusuri punem un praf de sare si incepem sa batem cu mixerul pana devine o spuma tare. Galbenusurile le mixam cu zaharul pana devin mai deschise la culoare, apoi adaugam treptat untul topit. Amestecam faina, cacaua si praful de copt si-l incorporam in compozitia de galbenusuri. Treptat adaugam albusurile si amestecam usor cu o lingura de lemn. Turnam amestecul intr-o forma de tort (28cm) tapetata cu hartie de copt. Dam la cuptorul preincalzit aprox 15-20 minute. Lasam cele 3 blaturi sa se raceasca complet.


Pana se racesc blaturile noi vom pregati crema astfel: mixam galbenusurile cu zaharul pana se albesc, adaugam faina, amestecam pana la omogenizare, apoi adaugam treptat si laptele si continuam sa mixam la viteza mica. Punem pe foc intr-un vas cu fundul gros sau pe baie de aburi si amestecam continuu pana se ingroasa. Luam de pe foc, incorporam Nesquik-ul si lasam sa se raceasca.


Untul moale il mixam cu zaharul pudra si adaugam in el treptat crema Nesquik.


Smantana pentru frisca o mixam la viteza mare pana isi dubleaza volumul si este nici prea tare dar nici moale.


Atat crema cat si frisca le impartim in 3 parti egale si procedam astfel: luam primul blat, intindem in strat uniform crema Nesquik, peste un strat de frisca, urmeaza al doilea blat-crema-frisca, al treilea blat-crema-frisca, iar deasupra ornam cu ciocolata rasa, bilute de ciocolata sau ce doriti voi.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Nesquik" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 40 %
389.99 lei
233.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (32)

ALIGIULIA 1

08.10.2013, 21:56

scuze dar nu inteleg....3x3 oua adica 9 oua? si 3x60gr unt,adica 180gr.....lamureste-ma!!!! multumesc

babi5 1

09.10.2013, 17:08

susu 1

07.01.2014, 15:20

vrem o lamurire asupra cantitatilor, s-a mai pus intrebarea, multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Doboș