Tort de ciocolata alba si zmeura

de leoflori in Torturi, 30 Iun 2009 | 6003 vizualizari

 

usor de facut si mai usor de papat!

 

INGREDIENTE

  • Crema : 300 gr. ciocolata alba 400 ml. frisca lichida 300 gr. zmeura     Blat : 150 gr. ciocolata amaruie 40 gr. unt 4 albusuri 2 galbenusuri 100 gr. zahar 60 gr. faina 1 varf sare
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolata alba si zmeura:

Blatul : Ciocolata si untul se topesc, dar separat.Albusurile se bat spuma cu 50 gr. zahar. Galbenusurile se bat spuma si ele cu restul de 50 gr. zahar.In amestecul de albusuri se incorporeaza galbenusurile, untul topit, ciocolata topita si varful de sare.

La sfarsit se adauga si faina, amestecand incet pana se incorporeaza..
Se pune compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si se coace la 180 grade cca 15 minute.
Racim blatul, il intoarcem, stropim usor hartia cu apa si o dezlipim.
Crema : Se topeste ciocolata la bain-marie. Se adauga si frisca lichida si se amesteca pana se omogenizeaza iar ciocolata e topita complet.
Se lasa la racit. Nu va speriati daca este subtire, dupa 10-12 ore la frigider se intareste.
Forma de tort o acoperim cu folie alimentara, asezam zmeura spalata si scursa bine.Turnam compozitia de cioco+frisca care s-a racit si s-a ingrosat putin. 
Se pune blatul si se da la rece 12 ore. A 2-a zi se rastoarna pe un platou, se dezlipeste folia cu grija.

 

 

RETETA IN IMAGINI

Tort de ciocolata alba si zmeura-0
Tort de ciocolata alba si zmeura-1
Tort de ciocolata alba si zmeura-2
Tort de ciocolata alba si zmeura-3
Tort de ciocolata alba si zmeura-4

COMENTARII (1)

Ligia Bxl

Ligia Bxl 1

15.12.2010, 14:34

ooo ce bunatate cum de nu ai comentarii la o asa minunatie?

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Placinte cu carne si carnati
  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!