Desert tort Coffe-Caramel

de Ela68 in Torturi, 8 Dec 2017 | 2450 vizualizari

 

Un tortulet ce contine caramel, alune, cafea, Nutella si multa dragoste. L-am facut pentru o persoana speciala ce si-a dorit aceasta combinatie. Pentru iubitorii de caramel si cafea este un deliciu, va asigur. Il puteti face la ocazii speciale, cu un decor elegant, iar musafirii vor fi pe deplin incantati. Abia ce-am reusit sa salvez pentru sedinta foto, ultima feliuta !

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente blat :
    • 4 oua
    • 250 gr Nutella
    • 80 gr faina
    • 80 gr alune de padure
    • 80 gr piscoturi
    • 150 ml smantana pentru frisca
    • 1 lingurita praf de copt
    Crema caramel :
    • 3 oua
    • 100+150 gr zahar
    • 180 gr unt
    • 150 gr alune de padure
    Strat de ciocolata :
    • 150 gr ciocolata neagra
    • 150 gr lapte condensat
    • 25 gr unt
    Crema de cafea :
    • 100 ml smantana pentru frisca
    • 100 gr ciocolata alba
    • 1 lingurita Ness
    • 1 galbenus
    • 1 lingura zahar
    • 125 gr mascarpone
    Sirop cafea:
    • 7 linguri zahar brun
    • 260 ml apa
    • 3-4 linguri lichior de cafea
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort Coffe-Caramel:

Mod de preparare blat:


Incalzim Nutella la microunde cat sa fie fluida, adaugam galbenusurile pe rand, amestecand dupa fiecare, apoi, cu grija, incorporam albusurile batute spuma.


Prajim putin alunele si le dam coaja jos, le macinam si le adaugam in crema de Nutella. Urmeaza faina, praful de copt si piscoturile maruntite.


Batem smantana pana obtinem frisca, o adaugam compozitiei de mai sus, apoi o turnam in forma tapetata cu unt si hartie de copt. Se coace aproximativ 25-30 minute la 190 grade C. Se lasa blatul la racit si se taie in doua. Ca sa iasa egale, eu impart aluatul si coc pe rand doua foi.


Mod de preparare crema caramel :


Ouale, untul si zaharul se pun la foc mic si se amesteca pana cand compozitia devine ca o budinca.


Separat, intr-o cratita cu fund dublu se ard 150 gr zahar si cand este topit, se toarna in fir subtire peste crema de oua fierbinte, omogenizand totul cu ajutorul unui tel.


Alunele de padure le prajim si le macinam, insa nu foarte fin si le adaugam cremei.Se lasa la racit.


Mod de preparare strat de ciocolata :


Topim la foc mic ciocolata, laptele condensat si untul pana se omogenizeaza.


Mod de preparare crema de cafea :


Punem la foc mic intr-un vas smantana si ciocolata rupta bucatele si lasam sa se omogenizeze, fara sa fiarba. Adaugam galbenusul si nessul si mai lasam un minut.


Cand s-a racit complet, adaugam mascarpone si mixam pana la incorporare. Lasati la frigider cateva ore.




Mod de preparare sirop cafea:

Zaharul se pune intr-o craticioara la foc mic, amestecand pana la topire. Adaugam apoi apa fierbinte si lasam pana ce zaharul e complet dizolvat. Cand s-a racit, adaugam lichiorul de cafea.

Asamblare:

Se asaza blatul pe un platou si se monteaza in jurul unui inel reglabil.

Insiropam primul blat cu jumatate din sirop.

Turnam stratul de ciocolata si nivelam.Lasam la frigider pana se intareste , astfel incat sa nu se amestece cu crema de caramel.

Adaugam crema caramel si nivelam, apoi asezam al doilea blat pe care-l insiropam.

Deasupra punem crema de cafea, oprind din ea cateva linguri pentru decor.

Il decorati cum va place, eu am facut cateva bombonele din praline, acoperite cu ciocolata si firisoare din zahar ars.





TIPS-URI

1

Diametru forma : 24 cm.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort Coffe-Caramel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

kytz 1

13.12.2017, 12:35

Perfect! Are ingredientele pe care le iubesc cel mai mult!

Ancutsa 1

13.12.2017, 19:01

Foarte bun!!

-Marius- 1

13.12.2017, 20:58

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

MotanLaOale

8241 puncte

mihaelar63

7723 puncte

Lau

Lau 9

5870 puncte

Rocsi

5369 puncte

oanapl

5031 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Placinta cu pui si pate de ficat
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort Winter cu portocale