Desert tort M (Maria, Marian si toti sfintii si sfintele de azi )

de Constelatialeu in Torturi, 8 Sep 2020 | 3370 vizualizari

 

E cam esuat tortul asta, l-am insiropt cam mult, a derapat dupa traiectorie dar parol ca a fost delicios.

 

INGREDIENTE

  • Blat 24 cm
  • 8 albusuri
  • 4 galbenusuri
  • 8 linguri zahar
  • 10 linguri nuca macinata
  • 2 linguri ulei
  • un praf de sare
  • 4 linguri faina
  • 1 lingura cacao
  • Sirop
  • 4 linguri zahar
  • 400 ml apa
  • Crema
  • 4 galbenusuri
  • 250 g zahar
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 500 ml lapte
  • 60 g amidon
  • 250 g mascarpone
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • Krant
  • 4 linguri de zahr
  • cca 150 g miez de nuca
  • Decor
  • gogosele de ecler umplute cu crema
  • banuti de ciocolata
  • mure
Portii: 14
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort M (Maria, Marian si toti sfintii si sfintele de azi ):

Blat : Am folosit o forma cu diametru de 24 cm , tapetata cu hartie de copt. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, apoi am adaugat zaharul si am mixat pana am obtinut o bezea tare. Galbenusurile le-am frecat cu uleiul apoi le-am incorporat in albusuri. La final am incorporat faina, nuca macinata si cacao, cu miscari lente de jos in sus. Am pus compozitia in forma de tort si am dat tava la cuptorul preincalzit ca 180 grade. Am facut testul scobitorii, apoi am scos forma din cuptor si am lasat blatul sa se raceasca pana a doua zi.

Sirop : Am puz zaharul sa se caramelizeze, am adaugat apa si am lasat sa fiarba. Se lasa la racit.

Krant : Am caramelizat zaharul, apoi am adaugat nuca taiata grosier, am amestecat bine , apoi am uns funful cu putin ulei si am intins krantul pe suprafata fundului, am lasat sa se raceasca apoi am pisat mai marunt formand krantul.

Crema : Mai intai am facut crema fiarta pe baie de abur. Galbenusurile cu zaharul, zaharul vanilat si amidonul le-am omogenizat apoi am diluat cu lapte si am pus cratita pe baie d eabur, am amestecat continuu pana ce crema s-a ingrosat. Am tras cratita de pe foc, am acoperit cu folie alimentara, direct pe crema si am dat crema la rece pana a doua zi. A doua zi am scos crema din frigider am mixat-o 2-3 minute. Separat am mixat mascarponele si l-am incorporat in crema fiarta. Am mixat si smantana pentru frisca si apoi am incorporat-o in crema fiarta amestecata cu mascarpone.

Am avut cateva gogosele de ecler si le-am umplut cu crema, le-am folosit pentru decorat tortul.

Asamblare : Blatul l-am sectionat in 4 parti. Am asezat prima parte de blat am insiropat-o, am intins o parte din crema, peste care am pus a doua parte de blat insiropata, am intins crema, peste care am asezat a treia parte de blat insiropata, am intins crema, peste care am pus ultima parte de blat insiropata. Am imbracat tortul cu restul de crema, marginea am imbracat-o cu krant, am decorat cu gogosele de ecler, banuti de ciocolata si mure. 

Cerinta a fost sa fie foarte insiropat si asa am facut, din aceasta cauza aspectul nu a fost chiar de revista, dar gustul a fost delicios.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort M (Maria, Marian si toti sfintii si sfintele de azi )" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort Egiptean