Tort cu nuca si vanilie

de gaby_duceag in Torturi, 3 Ian 2014 | 4417 vizualizari

 

Pornind de la ideea Tortului Egiptean, am facut aceste torturi, mult simplificate din lipsa timpului necesar pentru coacerea a 6 foi separat . Cred ca cel egiptean e foarte bun dar si acesta a placut tuturor.N-am poze frumoase facute si nici sectiune (au fost duse in dar :P) dar am postat ceea ce am pentru ca e grozava reteta :P

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 6 oua
  • 4 linguri faina
  • 2 linguri amidon
  • 4 linguri nuca macinata
  • o lingurita praf copt
  • un varf cutit sare
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri apa
  • Crema de vanilie
  • 350 ml lapte
  • 3 linguri si 1/2 faina
  • 6 linguri zahar
  • 3 galbenusuri
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 250 gr unt
  • Frisca
  • 300 ml frisca lichida
  • 300 ml smantana
  • 2 linguri zahar
  • un plic zahar vanilat
  • nuca tocata caramelizata
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu nuca si vanilie:

Blat.


Separa albusurile de galbenusuri.


Mixeaza spuma albusurile impreuna cu un praf de sare apoi adauga treptat zaharul. Mixeaza pana la diluarea cristalelor de zahar.


Galbenusurile freaca-le cu apa si uleiul apoi adauga-le peste albusuri. Adauga si faina cernuta impreuna cu praful de copt, apoi si nuca.


Omogenizeaza amestecand usor de jos in sus.


Toarna amestecul intr-o forma de tort cu diamentrul de 22 cm, niveleaza si introdu in cuptorul preincalzit, la foc mic.


Coace pana trece proba scobitorii. Lasa la racit pentru cateva ore (sau prepara-l cu o zi inainte). Taie-l pe trei nivele.


Crema.


Amesteca intr-un vas cu fund dublu galbenusurile impreuna cu faina si 3 linguri zahar. Adauga treptat laptele rece amestecand cu un tel.


Pune vasul pe aragaz, la foc mic si fierbe amestecand mereu, sa nu se prinda, pana capata consistenta unei budinci.


Pune vasul in altul cu apa rece si amesteca pana se raceste crema. Adauga zaharul vanilat.


Mixeaza untul spuma impreuna cu zaharul ramas apoi adauga cate putin din crema si omogenizeaza amestecand usor.


Mixeaza frisca cu smantana, zaharul vanilat si zaharul pana ajungi la consistenta dorita.


Asamblare.


Aseaza primul blat, intinde jumatate din crema de vanilie si niveleaza frumos. Pune peste crema de vanilie 1/4 din cantitatea de frisca si niveleaza. Aseaza al doilea blat si procedeaza la fel. Cu restul de frisca orneaza tortul si presara pe ici-colo :)) nuca caramelizata.


Eu am facut 2 torturi dupa aceeasi reteta doar ca la cel mare am facut blatul din 8 oua si crema cu 5 galbenusuri si 450 ml lapte, in rest reteta e la fel. Pe cel mai mare l-am imbracat in nuca macinata, nuca caramelizata, frisca si glazura de ciocolata.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu nuca si vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (44)

Alexandra Burz 1

20.01.2014, 22:05

FAVORITE !!!

Sidy 1

24.01.2014, 17:18

Vai Gaby ai niste idei inunateeeeee Si am zis ca nu mai vreau dulciuri ! Parca pot....

Xandrinne 1

14.12.2014, 08:13

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pizza lacto-vegetariana

la 06:16

Varza rosie calita cu otet balsamic

de Anett 4

ieri la 20:45

Conopidă gratinată

de RODIMUR 4

ieri la 19:21

Dovleac copt cu scortisoara si miere

de Adi 4

ieri la 18:31

RETETA RECOMANDATA
Desert blat de tort cu nuca