Desert tort cu nuca si crema de vanilie

de Oana in Torturi, 18 Mai 2017 | 2742 vizualizari

 

Azi pregatim un tort delicios cu blat pufos de nuca, umplut cu crema de vanilie aromata si cu o glazura fina de ciocolata, sigur iti va placea!
Reteta video, pas cu pas, o gasiti mai sus!

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 8 albusuri
  • 8 linguri zahar
  • 1 praf de sare
  • 250 gr nuca macinata
  • 4 linguri faina
  • 1 plic praf de copt- 10 gr

Crema:

  • 350 ml lapte
  • 3 galbenusuri
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri amidon
  • 2 lingurite esenta de vanilie

Glazura:

  • 200 gr ciocolata neagra
  • 100 ml smantana pt frisca

In plus:

  • 200 gr ciocolata cu migdale
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu nuca si crema de vanilie:

Blat: Mixez albusurile cu un praf de sare. Cand incep sa se umfle adaug treptat zaharul si mixez pana obtin o bezea. Amestec 250 gr nuca macinata cu faina si praful de copt. Le pun treptat peste bezea. Este important sa amestecam usor cu spatula, de jos in sus, ca sa nu se lase bezeaua.

Din compozitia asta trebuie sa coacem doua blaturi, asa ca am pregatit doua tavi de tort cu diametrul de 26 cm.

Pun pe fiecare hartie de copt si impart compozitia in cele doua tavi.

Am incins cuptorul la 170 de grade si las blaturile sa se coaca 15 minute. Puteti sa verificati cu scobitoarea si daca iese curata, inseamna ca sunt gata.

Las blaturile sa se raceasca putin, apoi le scot din forma si le las pe un gratar

Intre timp prepar crema.


Crema: Am nevoie de trei galbenusuri pe care le amestec cu zaharul si amidonul. Pun putin lapte cat sa obtin un amestec omogen.

Restul de lapte il pun pe foc sa fiarba. Il torn fierbinte peste galbenusuri si pun craticioara pe foc mic. Trebuie sa amestec in continuu ca sa nu se lipeasca si sa nu se formeze cocoloase.

La final adaug vanilia si pun o folie alimentara deasupra ca sa nu se formeze crusta si las crema la racit.

Glazura: Incalzesc smantana pentru frisca pana ajunge la punctul de fierbere si o torn apoi peste ciocolata rupta bucatele. Amestec bine si e gata!

Tai ciocolata pentru décor, am ales o ciocolata cu migdale caramelizate si o tai in bucati.

Acum urmeaza asamblarea tortului.

Pun un blat pe platou, apoi jumatate de crema, al doilea blat de tort, il imbrac cu restul de crema si presar deasupra ciocolata taiata cu migdale caramelizate. Puteti sa luati ce ciocolata va place, cu alune etc...

Deasupra torn glazura si imbrac tortul. Acum trebuie lasat la frigider cateva ore pana se intareste putin crema, apoi taiem o felie.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu nuca si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

oanapl 1

19.05.2017, 09:53

Excelent!

Adi 1

19.05.2017, 20:03

Foarte bun!

deyutzky 1

25.08.2017, 13:17

Awww Tortuletul meu!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Musaca cu piure de cartofi
  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert tort de biscuiti