O altfel de Pavlova si un happy majorat

de alice_ciobanu in Torturi, 9 Apr 2012 | 2299 vizualizari

 

E Pavlova! Nu va uitati asa urat si nu dati cu parul. Stiu ca va asteptati sa vedeti o Pavlova alba-imaculata, dar am o mica problema cu bezeaua. Nu-mi place bezeaua alba si crocanta. N-aruncati cu pietre! :):D Nu-mi place bezeaua alba si crocanta pentru ca nu-i simt gustul.... hmmm... e alba... te provoaca... musti din ea... si.... a disparut. S-a topit instant! Deci, ce e aia? Imi place bezeaua mai bej-maronie, uscata si crocanta la exterior si moale-lipicioasa la interior. Musti din ea si... nu te mai opresti... parol! si-ai tot gusta-o si gusta-o... mmm... e decadent de dulce.
Astfel c-am pus de-o Pavlova decadenta, bejulie, cu frisca si banane feliate, capsuni (pastrate in compot de peste iarna) un strop de topping si o priza de lime razuita. Sa nu uitam de-o sampanie autohtona, cateva lumanari... si let's get party! E majoratul!!! Love you ma' men!
Ma rog, dupa parerea lui R. trebuia o prajiturica cu ceva bomboane colorate deasupra, ca vorba ceea e-o sarbatoare ce se cere comemorata, nu extaziata :)))
Love you R.!

 

INGREDIENTE

  • 6 albusuri de oua eco
  • 300 gr zahar tos
  • zeama si coaja de la o lime
  • 2 linguri zahar pudra
  • 300 ml frisca lichida
  • 2 banane 
  • capsuni proaspete sau din compot (daca esti lenes ca mine si n-ai chef sa scoti de-o tura masina din parcare)
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA O altfel de Pavlova si un happy majorat:

Bateti albusurile spuma cu un praf de sare la viteza maxima. Cand s-au intarit, va veti da seama de acest lucru atunci cand intorcand castronul, albusurile batute nu va vor cadea in cap. La propriu. Deci daca au trecut testul, sau mai bine spus daca ati trecut testul, turnati zaharul in reprize si mixati in continuare, la viteza maxima, pana ce se inatareste tot amestecul si nu se mai simte zgrunturos. La sfarsit incorporati usor zeama de la o lime proaspata..


Incalziti intre timp cuptorul la treapta 2, 150 grade. Tapetati o tava Pe o hartie de copt desenati doua cercuri cu diametrul de 20 cm. Cand bezeaua este gata, puneti bezeaua cu lingura sau cu un pos, pe suprafata celor doua cercuri proaspat desenate. Dati la cuptor si coaceti timp de 45-50 la 150 grade, daca vreti o bezea bejulie si crocanta la exterior, dar moale si lipicioasa in interior (he, he i'm a big fan J.O. :D). In cazul in care sunteti fan bezele albe si crocante, coaceti timp de 2 ore la temperatura foarte joasa, dupa care stingeti cuptorul si lasati bezeaua inauntru pana se raceste, in acest fel se si ususca, devenint super crocanta.


Cand bezeaua e rece treceti la asamblarea prajiturii. Puneti un cerc de bezea, apoi un strat serios de frisca, pe care ati pregatit-o mixand frisca lichida cu cele doua linguri de zahar pudra. Peste stratul de frisca puneti bananele feliate, cateva capsuni. Peste puneti cel de al doilea cerc de bezea presand usor, pentru a se lipi. Puneti restul de frisca in strat, apoi capsunile, turnati usor topingul lasat la libera alegere si radeti deasupra coaja de lime.


OMG! Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "O altfel de Pavlova si un happy majorat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

gaby_duceag 1

11.04.2012, 13:57

alice, eu am glumit si mi s-a parut ca mi-ai raspuns foarte evaziv si de asta am zis ca nu mai glumesc
hai ca-s chestii de gradinitza, hai sa nu le mai bagam in seama

diaconta 1

11.04.2012, 13:57

Alisule,unde ti-ai pierdut simtul umorului draga? ca dupa cum povestesti acolo in introducere,as zice ca-l mai ai

alice_ciobanu 1

11.04.2012, 15:30

mai, chiar nu m-am suparat....si-mi pare rau daca a sunat a raspuns evaziv, e bune.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura Hortansa
  • 24

    MI

  • 25

    J

  • 26

    V

  • 27

    S

  • 28

    D

  • 29

    L

  • 30

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
La multi ani mama!