Desert cheesecake cu ciocolata si visine

de mirela0911 in Torturi, 8 Mar 2018 | 779 vizualizari

 

De foarte multa vreme aveam pe lista acest cheesecake vazut la Laura. Si acum am zis ca e vremea lui, ca sa nu mai poftesc atata de fiecare data cand il vedeam pe aici. Multumesc Laurici pt acest desert minunat! :-* :x Este cel mai bun cheesecake! :x
 

 

INGREDIENTE

  • 200 g biscuiti de cacao cu crema
  • 60 g unt
  • 550 g branza de vaci
  • 150 g smantana
  • 100 g zahar
  • 20 g zahar vanilat
  • 2 oua
  • 60 g ciocolata amaruie
  • 5 lg lapte
  • 1 cana cu visine bine scurse
  • 200 ml smantana pt frisca
  • 50 ml frisca lichida
  • 2-3 lg zahar pudra vanilat
  • jeleu de visine (sirop de visine + 1 lg de amidon)
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cheesecake cu ciocolata si visine:

Am folosit pentru acest cheesecake un borcan mic cu visine puse pe iarna la borcan, pt prajituri. Am pus visinele la scurs iar siropul rezultat l-am folosit pentru jeleu.


Se pune untul la topit apoi se lasa sa se raceasca usor. Intre timp se pun biscuitii in robot si se zdrobesc. Se toarna untul si se omogenizeaza bine. Se toarna compozitia intr-o tava rotunda cu diametrul de 23 cm, tapetata cu hartie de copt. Se taseaza bine compozitia apoi se da la cuptor pt 5 minute. Se scoate tava si se lasa sa se racoreasca.


Ciocolata re supe bucati mici, se adauga laptele si se pune pe foc mic pana se topeste si se omogenizeaza bine. Se lasa la racit.


Intr-un bol se pune branza, smantana, zaharul si zaharul vanilat. Se mixeaza bine pana se obtine o compozitie fina si omogena. Se adauga cate un ou, mixand bine dupa fiecare. Se adauga ciocolata cate putin, mixand bine. Dupa ce s-a incorporat toata ciocolata, se adauga visinele bine scurse, din care pastram cateva si pentru decor. Se amesteca totul si se toarna compozitia peste crusta de biscuiti. Se niveleaza si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pt cca 50 de minute. Pentru a verifica daca este facuta, se introduce in mijlocul compozitiei o lama de cutit si daca iese curat inseamna ca s-a copt, daca nu, se mai lasa la cuptor.


Cand este gata se scoate din cuptor si se lasa la racit in tava. Este de preferat sa fie lasata peste noapte. A doua zi se da pe margini cu o paleta pentru a se desprinde de pe pereti si se indeparteaza cu grija inelul tavii. Se transfera pe un platou.


Se prepara jeleul. Siropul obtinut de la visine se pune intr-o craticioara si se lasa sa dea in clocot. Se toarna amidonul dizolvat in putina apa si se amesteca continuu pana se obtine o compozitie mai groasa (mai subtire ca cea de crema). Se lasa la racit.


Intr-un bol se pune smantana pt frisca si frisca lichida si se mixeaza. Se adauga zaharul pudra vanilat si si continua mixarea pana se obtine o compozitie mai ferma.


Se orneaza deasupra cu moatze de frisca, se pun visinele pastrate apoi se stropeste cu jeleu de visine. Se da la rece pana in momentul servirii.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Se poate renunta la visine.

2

Se poate orna dupa imaginatia fiecaruia!

3

Tava folosita are diametrul de 23 cm.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cheesecake cu ciocolata si visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Waves

- 31 %
289.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (34)

elucubratiiculinare 1

09.03.2018, 19:12

un desert si pe placul meu

Rocsi 1

09.03.2018, 20:17

Un cheesecake foarte delicios ne-ai adus!

mihaelar63 1

17.03.2018, 16:48

CE as mai gusta

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

6520 puncte

Lau

Lau 9

6410 puncte

Rocsi

6390 puncte

MotanLaOale

5270 puncte

Panacris

4290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura Kinder Bueno
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort de ciocolata a la Silvia