O readaptare a tortului cu mousse de ciocolata. Mi-a placut foarte mult si am mai adaugat cateva calorii in plus: delicioasele bomboane cu caramel si alune Toffifee!
Tortul este format dintr-un blat subtire cu cacao si nuci, mousse de ciocolata alba si mousse de ciocolata cu lapte.
Blat:
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Cand albusurile sunt batute spuma tare se adauga zaharul pudra. Se adauga cacaua si nuca macinata si amestecam pana cand obtinem un amestec omogen.Adaugam amestecul intr-o tava de tort tapetata cu hartie de copt si dam blatul la cuptorul incins la 180*C timp de 12-15 minute.
Crema 1:
Ciocolata alba se topeste la bain mairie, impreuna cu smantana dulce. In ciocolata topita adaugam gelatina dizolvata in putina apa calduta si apoi frisca batuta. Obtinem o crema spumoasa, foarte usoara, pe care o turnam peste blatul copt si racit complet.
Crema 2 se prepara exact ca si crema 1. Turnam si cel de-al doilea strat de crema in tava de tort si dam totul la rece pentru cel putin 3 ore. Dupa racire scoatem peretii detasabili ai tavii si ornam cu glazura de ciocolata (preparata din ciocolata topita cu o lingurita de smantana si una de unt - la cuptorul cu microunde), ciocolata rasa si bomboane Toffifee, asa cum se vede in imagine!
Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...
„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...
Bucataras.ro
hello@bucataras.ro