Tort diplomat 2

de gaby_gabytza in Torturi, 11 Apr 2013 | 3171 vizualizari

 

L-am facut pentru mama soacra ca a fost ziua ei doar ca nu e prea reusit(asa mi se intampla mereu cand vreau sa fac ceva special pentru cineva:(

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet piscoturi

crema

  • 5 galbenusuri
  • 200 g zahar
  • 4 linguri amidon
  • 400 ml lapte
  • 1esenta vanilie
  • 2 plicuri gelatina

decor

  • frisca
  • 1 lingura cacao
  • sirop
  • 250 ml apa
  • 100 g zahar
  • 3 linguri compot de visine
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort diplomat 2:

Punem laptele la fiert si dupa il lasam sa se raceasca.Galbenusurile le mixam cu zaharul si cu un praf de sare pana devine o crema spumoasa.Adaugam amidonul si mixam iarasi.Dupa ce s-a racit laptele il adaugam peste compozitia de galbenusuri si amestecam.


In oala in care am fiert laptele rasturnam toata compozitia si o punem pe foc la foc mic pana se formeaza o crema groasa.Si lasam sa se raceasca.Gelatina o amestecam cu apa cat sa o acopere si o lasam 10 minute la hidratat.Dupa o punem pe baie de aburi si o amestecam pana cand se dizolva toata gelatina(sa nu fiarba) si o rasturnam peste crema.Amestecam.Dam crema la frigider 30 minute.


Sirop-fierbem apa cu zaharul pana se dizolva.Dupa adaugam lingurile de compot si il lasam sa se racesca.


Piscoturile le trecem prin sirop si asezam un rand intr-o tava cu inel detasabil adaugam 3/4 din crema peste si iarasi un rand de piscoturi trecute prin sirop.Dupa adaugam restul de crema cat sa acopere un strat fin piscoturile.Dam la frigider 2 ore.


Scoatem tortul de la frigider si il imbracam in frisca batuta cu cacaoa(eu am lasat cateva linguri de frisca simpla).Pe margini adaugam piscoturi injumatatite si le legam usor pe toate cu o ata.Dam inca 30 min la frigider si putem servi.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort diplomat 2" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Hand Mixer Bleu

- 43 %
69.99 lei
39.99 lei

COMENTARII (22)

Aurelia 07_07 1

12.04.2013, 07:31

gaby_gabytza 1

12.04.2013, 09:24

va multumesc

gaby_gabytza 1

12.04.2013, 09:40

gaby dar asta e adevarul

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert musuroi de cartita
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!