Tort de biscuiti

de Ela68 in Torturi, 26 Dec 2012 | 15688 vizualizari

 

Pentru multi dintre noi, aceste tortulet este unul dintre deserturile copilariei. Mama il facea destul de des, .combinatia de gusturi si arome putand varia in functie de ingredientele pe care le avea in camara. La vremea respectiva nu se folosea in reteta de baza smantana pentru frisca sau ciocolata, ci doar laptele, untul si cacaoa. Dar, ingredientul care nu-i lipsea niciodata mamei din compozitie era gemul de visine, considerat cheia gustului. Asadar, daca n-aveti rahat sau stafide, nu-i bai, gemul de visine este musai sa fie cel prezent la apel.

 

INGREDIENTE

  • 600 gr biscuiti populari
  • 350 gr lapte
  • 250 gr unt
  • 200 gr nuci tocate grosier
  • 250 gr zahar pudra
  • 50 gr cacao
  • 1 borcan gem de visine - 400 gr
  • 100 gr stafide
  • 2-3 bucati rahat
  • esenta de rom
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • pentru glazura:
  • 100 gr ciocolata cu lapte + 4 linguri smantana pentru frisca
Portii: 16
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de biscuiti:

Biscuitii se rup in bucatele nu foarte mici si se amesteca cu nucile zdrobite cu piua. ( se pot macina la blender, dar noua ne plac mai mari )


Adaugam cacaoa cernuta si laptele cate putin, amestecand pana la inglobarea totala. In cazul folosirii biscuitilor populari e nevoie de mai mult lapte pentru ca acestia sa fie bine imbibati. Daca se aleg Pettit beurre, se foloseste mai putin lapte pentru obtinerea unei compozitii umede.(absorb mult mai repede laptele si nu trebuie sa se inmoaie prea tare)


Untul tinut la temperatura camerei se amesteca cu zaharul pudra.Se toarna peste amestecul de biscuiti, adaugand si rahatul taiat bucatele, stafidele, zaharul vanilat si esenta de rom.La sfarsit, piesa de rezistenta : gemul de visine. Omogenizam si turnam totul intr-o forma cu inel detasabil cu diametrul de 26 cm.


Pregatim glazura : punem pe foc mic ciocolata impreuna cu smantana amestecandu-se cu un tel pana ce se topeste ciocolata.O lasam putin la racit.


Dupa ce nivelam bine biscuitii, turnam ciocolata deasupra si dam la frigider 2-3 ore.


Ornam cu nuci .

 

TIPS-URI

1

in cazul biscuitilor mai moi, gen Petit beurre se foloseste mai putin lapte, altfel acestia se inmoaie prea tare si nu este de dorit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de biscuiti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei

COMENTARII (20)

iri_iri 1

11.07.2013, 07:27

Ela68 1

11.07.2013, 08:31

Daniela, stiu la ce te referi cand zici "gretoasa", dar la aceasta reteta nu este cazul. N-am incercat niciodata sa topesc untul doar atunci cand fac negresa, ori ceva ce urmeaza sa pun la cuptor. Personal, ma feresc de asta caci mi-e frica sa nu se taie. Raportul ingredientelor vis-a-vis de unt este mare, deci nu-ti face griji, nu pare gretos. Laptele nu-l incalzesc, merge si rece.

magdasimona 1

20.12.2014, 23:59

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

10630 puncte

Valclaudia

7220 puncte

Constelatialeu

6780 puncte

Bya Ralu

6210 puncte

mirela0911

5240 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu mure, nuci si crema de vanilie

de oanapl 5

Tort cu mure,...

ieri la 20:08

Rulouri cu ton si masline

de oanapl 5

Rulouri cu ton si...

ieri la 19:56

Mini tarte spiralate cu legume

de oanapl 5

Mini tarte...

ieri la 19:50

Chec cu cacao si nuci

de Camelya 4

Chec cu cacao si...

ieri la 19:35

Briose cu vanilie

de dantes 4

Briose cu vanilie

ieri la 18:29