Tort de ciocolata

de pity19 in Torturi, 6 Noi 2014 | 1575 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru blaturi :

  • 12 oua
  • 12 linguri faina
  • 10 linguri zahar
  • 1 lingura cacao
  • 1 lingurita esenta de rom
  • 2 plicuri praf de copt

Crema :

  • 250 gr ciocolata cu lapte
  • 50 gr unt
  • 50 ml frisca lichida HuLaLa
  • 100 gr ciocolata cu caramel

Gelatina :

  • 500 ml suc de cirese natural
  • 2 plicuri gelatina praf
  • 4 linguri zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolata:

Blaturile : Separam albusurile de galbenusuri ;


Galbenusurile le frecam cu zaharul ; Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare ; Peste galbenusuri adaugam faina , praful de copt , esenta de rom , amestecam cu o lingura de lemn de sus in jos pana se incorporeaza bine ;


Pregatim o tava rotunda de cuptor , tapetam cu hartie de copt , turnam amestecul in tava ; Dam la cuptorul preincalzit la 180 gr cca 30 minute ;


La blatul cu cacao se procedeaza la fel , cacao o amestecam cu galbenusurile ;


Intr-o cratita punem untul taiat cubulete , ciocolata rupta bucati si frisca ; Lasam la foc mic , amestecand continuu pana ciocolata s-a topit ; Luam de pe foc si lasam la racit ; Cand s-a racit , mixam cca 2-3 minute crema ;


Blaturile le taiem fiecare in doua ; Ungem cu crema fiecare blat ;


Amestecam sucul cu gelatina si zaharul ; Punem 1-2 minute la foc mic , amestecand continuu ;


Turnam gelatina pe ultimul blat pus ; Lasam sa se raceasca si dam la frigider 2-3 ore !


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (2)

MotanLaOale 1

06.11.2014, 12:41

Rocsi 1

06.11.2014, 21:29

Mmm, o feliuta vreau si eu!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tiramisu Milkshake
  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Best Ever Chocolate Cake