Desert tort Ferrero Rocher

de Ela68 in Torturi, 5 Apr 2018 | 2709 vizualizari

 

Daca preferati torturile dense, pentru care o feliuta mica este indeajuns, vi-l recomand pe acesta. Mi-a placut in special datorita faptului ca nu este atat de dulce, iar noi, in ultima vreme am redus foarte mult zaharul si senzatia de "prea dulce" nu ne mai place. Gustul aduce mult cu amandinele de odinioara, blatul este pufos si insiropat, iar crema, care contine unt si Nutella este putin mai tare. Un plus de gust il dau alunele si napolitanele dintre straturi care se simt destul de bine.

Fata de reteta originala pe care o gasiti aici.,am facut foarte mici modificari.

Ca si recomandare, va sfatuiesc sa-l scoateti din frigider cu jumatate de ora inainte de servire, crema se va inmuia putin si va fi mult mai usor de portionat.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente blat :
  • 5 oua mari
  • 6 linguri zahar tos
  • 150 gr alune de padure macinate
  • 2 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 2 lingurite praf de copt

Ingrediente crema :

  • 200 gr unt la temperature camerei
  • 250 gr ciocolata
  • 7 linguri Nutella
  • 100 gr napolitane cu alune

Decor+sirop :

  • 100 gr alune de padure prajite si sfaramate
  • 50 ml smantana pentru frisca
  • 1 lingura Nutella
  • 8 bomboane Ferrero Rocher
  • 2 plicuri cappuccino hazelnut+100 gr apa - pentru sirop
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort Ferrero Rocher:

Mod de preparare blat :


Bateti ouale cu zaharul si un praf de sare pana isi dubleaza volumul.


Amestecati faina, cacaua, praful de copt si alunele macinate, apoi combinati-le cu ouale batute.


Tapetati cu unt si hartie de copt o forma de 23 cm si turnati aluatul.


Coaceti 40 minute la 180 grade C. Scoateti pe un gratar si lasati la racit. Cand s-a racit, taiati-l in trei.


Mod de preparare crema pentru decor :


Topiti ciocolata pe baie de aburi , lasati-o sa se raceasca la temperatura camerei si mixati-o cu untul si Nutella.


Decor :


Mixati smantana pana obtineti frisca, apoi adaugati Nutella pana se omogenieaza.


Asamblare :


Asezati pe un platou prima foaie de blat, insiropati-o cu un sfert din cantitatea de cappuccino si intindeti 1/3 din crema. Presarati jumatate din cantitatea de napolitane pe care, in prealabil le-ati sfaramat.


Urmeaza foaia a doua de blat, insiropata, apoi 1/3 din crema si restul de napolitana.


Asezati apoi a treia foaie de blat si imbracati tortul cu crema ramasa. Pe margine ornati cu alunele prajite, decojite si sfaramate.


Cu ajutorul unui posh formati moatzele pe care asezati bomboanele Ferrero Rocher.

TIPS-URI

1

este mai gustos a doua zi

2

ca sa fie portionat mai usor, scoateti-l din frigider cu cel putin jumatate de ora inainte

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort Ferrero Rocher" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

mihaelar63 1

07.04.2018, 13:09

O-la -la !!!

dantes 1

12.04.2018, 16:44

Delicios!

elucubratiiculinare 1

15.04.2018, 08:55

foarte bune aceste bomboane

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

oanapl

9081 puncte

Rocsi

5723 puncte

mirela0911

3857 puncte

katty

3367 puncte

mihaelar63

3252 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert salam de biscuiti de post
  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

  • 24

    MA

RETETA RECOMANDATA
Tort "Lapte de pasare"