Tort de Craciun

de Silvioara in Torturi, 24 Dec 2011 | 4145 vizualizari

 

Craciun fericit tuturor!

 

INGREDIENTE

  • 400 gr, iaurt simplu
  • 400 gr frisca batuta
  • 500 gr. capsuni mixate (eu am avut la congelator)
  • 6 linguri zahar pudra
  • 3 plicuri gelatina granule
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • un blat de tort alb (pandispan)
  • sirop dintr-o cana de apa, 4 linguri zahar si 2 pliculete zahar vanilat
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de Craciun:

Blatul de tort este simplu, pandispan alb, facut din 4 oua pt. o cratita cu diametrul de aprox. 20 cm. Blatul se taie in doua parti.

Pandispanul din 4 oua: Se separa galbenusurile de albusuri. Albusurile se bat spuma tare cu 4 linguri de zahar, pana sta telul "bat". Galbenusurile se pudreaza cu un praf de sare (cat luati intre 2 degete) si se freaca cu 4 linguri de ulei pana se uniformizeaza amestecul. Galbenusurile se pun peste albusurile batute spuma, se amesteca bine cu o lingura de lemn si se adauga in ploaie 5 linguri cu varf de faina cernuta cu 1 plic de praf de copt. Eu nu-i pun arome deoarece va fi insiropat cu siropul specific tortului pe care-l voi face. Se da la cuptor (preincalzit) la foc potrivit in primele 5 min., apoi la minim pana se coace complet. Se lasa sa se raceasca in tava si se taie numai dupa ce s-a racit complet. Blatul, repet, este pt o tava cu diametrul de 20 cm.

Crema: iaurtul se amesteca cu frisca batuta, capsunile se mixeaza cu lingurile de zahar pudra si 2 plicuri zahar vanilat.

Gelatina se hidrateaza cu 10 linguri de apa rece, apoi se pune pe bain-marie pana se topesc bobitele. Se toarna peste amestecul de capsuni, apoi cu totul peste iaurt si frisca.

Se aseaza in forma o parte de blat, se insiropeaza si se toarna crema. Deasupra se aseaza celalalt blat, se insiropeaza si acesta si se da la rece pentru cel putin 3 ore.

Dupa ce s-a inchegat bine crema si sta frumos tortul, il imbracam fie in pasta de zahar, fie in frisca si-l ornam dupa preferinta.

 

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de Craciun" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Tort de Craciun-0
Tort de Craciun-1

COMENTARII (23)

alinutzika

alinutzika 1

29.12.2011, 15:20

e de-a dreptul grozav! Felicitari si sarbatori fericite!

Lau

Lau 1

06.01.2012, 16:03

superb

sebirizescu

sebirizescu 1

09.01.2013, 23:20

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort cu clementine si migdale
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec de ciocolata si menta

de Rux 9

Chec de ciocolata...

ieri la 23:34

Gogosi

de ancutsa 4

Gogosi

ieri la 23:03