Tort de Craciun

de Silvioara in Torturi, 24 Dec 2011 | 4293 vizualizari

 

Craciun fericit tuturor!

 

INGREDIENTE

  • 400 gr, iaurt simplu
  • 400 gr frisca batuta
  • 500 gr. capsuni mixate (eu am avut la congelator)
  • 6 linguri zahar pudra
  • 3 plicuri gelatina granule
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • un blat de tort alb (pandispan)
  • sirop dintr-o cana de apa, 4 linguri zahar si 2 pliculete zahar vanilat
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de Craciun:

Blatul de tort este simplu, pandispan alb, facut din 4 oua pt. o cratita cu diametrul de aprox. 20 cm. Blatul se taie in doua parti.


Pandispanul din 4 oua: Se separa galbenusurile de albusuri. Albusurile se bat spuma tare cu 4 linguri de zahar, pana sta telul "bat". Galbenusurile se pudreaza cu un praf de sare (cat luati intre 2 degete) si se freaca cu 4 linguri de ulei pana se uniformizeaza amestecul. Galbenusurile se pun peste albusurile batute spuma, se amesteca bine cu o lingura de lemn si se adauga in ploaie 5 linguri cu varf de faina cernuta cu 1 plic de praf de copt. Eu nu-i pun arome deoarece va fi insiropat cu siropul specific tortului pe care-l voi face. Se da la cuptor (preincalzit) la foc potrivit in primele 5 min., apoi la minim pana se coace complet. Se lasa sa se raceasca in tava si se taie numai dupa ce s-a racit complet. Blatul, repet, este pt o tava cu diametrul de 20 cm.


Crema: iaurtul se amesteca cu frisca batuta, capsunile se mixeaza cu lingurile de zahar pudra si 2 plicuri zahar vanilat.


Gelatina se hidrateaza cu 10 linguri de apa rece, apoi se pune pe bain-marie pana se topesc bobitele. Se toarna peste amestecul de capsuni, apoi cu totul peste iaurt si frisca.


Se aseaza in forma o parte de blat, se insiropeaza si se toarna crema. Deasupra se aseaza celalalt blat, se insiropeaza si acesta si se da la rece pentru cel putin 3 ore.


Dupa ce s-a inchegat bine crema si sta frumos tortul, il imbracam fie in pasta de zahar, fie in frisca si-l ornam dupa preferinta.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de Craciun" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

alinutzika 1

29.12.2011, 15:20

e de-a dreptul grozav! Felicitari si sarbatori fericite!

Lau 1

06.01.2012, 16:03

superb

sebirizescu 1

09.01.2013, 23:20

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort de Craciun