Desert cheesecake la rece cu visine si ciocolata

de katty in Torturi, 28 Mai 2021 | 3300 vizualizari

 

Sper ca mai puteti suporta o prajitura cu visine. Nu de alta, dar trebuie sa fac curatenie in congelator. Glumesc desigur, evident ca am atatea visine in congelator tocmai pentru ca imi plac la nebunie.
Din cantitatile de mai jos am obtinut  un cheesecake intr-o forma cu diametrul de 22 si una dreptunghiulara, ambele cu peretii foarte mici.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
    • 400 gr biscuiti dupa prefeinta
    • 180 gr unt 82% grasime topit
    Umplutura:
    • 500 gr crema de branza
    • 200 gr frisca
    • 200 gr ciocolata neagra
    • 120 gr zahar pudra
    Jeleu de visine:
    • 350 gr visine congelate
    • 2 linguri zahar
    • 1 plic gelatina
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cheesecake la rece cu visine si ciocolata:

Sfaramam biscuitii si ii punem intr-un castron. Peste ei punem untul topit, racit la temperatura camerei. Amestecam pana obtinem un aspect nisipos. Punem biscuitii intr-o forma de tarta si cu ajutorul unui pahar presam bine pe fund si pe pereti. Daca nu avem o forma cu pereti detasabili din care sa o scoatem usor putem tapeta forma de tarta cu folie alimentara.

Dam forma la frigider pana pregatim crema.

Punem ciocolata rupta bucati intr-un vas la bain marie pana se topeste bine. O lasam sa se raceasca la temperatura camerei.

Intre timp mixam frisca, apoi o amestecam cu crema de branza. Adaugam ciocolata racita si zaharul pudra. Omogenizam bine si turnam crema peste blatul de biscuiti, apoi o dam la rece pana pregatim jeleul.

Pentru jeleu punem gelatina intr-o cescuta cu 3 linguri apa rece la hidratat.

Visinele impreuna cu zaharul le punem la foc mic si le lasam   sa fiearba inca 2-3 minutepana  dupa ce au inceput sa clocoteasca. Adaugam lichid fierbinte peste gelatina hidratata, omogenizam rapid, apoi turnam gelatina peste visine. Amestecam bine si lasam sa se raceasca la temperatura camerei. Cu o lingura punem  visinele peste crema, apoi turnam usor lichidul.

Dam  prajitura la frigider pana in momentul servirii (cel putin 1 ora).

TIPS-URI

1

presati bine biscuitii in forma

2

in functie de calitatea biscuitilor puteti avea nevoie de o cantitate mai mare de unt

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cheesecake la rece cu visine si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

Rocsi 1

30.05.2021, 20:35

Pentru mine poti sa aduci multe deserturi cu visine, pentru ca le ador! Minunat acest cheesecake!

Ksenya 1

03.06.2021, 18:18

combinatie perfecta ,acru si dulce

RuxyRux 1

10.06.2021, 21:38

Superb!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort aniversar