Wild Pavlova

de vanilla in Torturi, 29 Iun 2010 | 5046 vizualizari

 

Pavlova este un desert pe bază de bezea, numit după balerină rusă Anna Pavlova. (În limba rusă: Анна Павлова). Este un tort similar cu bezea, cu o crusta crocanta si moale.
Desertul se crede că a fost creat pentru a onora dansatoarea, în timpul sau după una din călătoriile sale în Australia şi Noua Zeelandă în 1920.Cazul în care a fost creat şi naţionalitatea creatorului său a fost o sursă de argumente dintre cele două naţiuni de mai mulţi ani.
Desertul este un fel de mancare popular şi o parte importantă a bucătăriei naţionale din ambele ţări, şi este frecvent servit în timpul meselor festive cum ar fi masa de prânz de Crăciun.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru bezea:
  • 3 albusuri
  • 1 lg. de amidon de porumb
  • 100 gr de zahar pudra
  • Creme Chantilly 
  • 100 ml. frisca lichida
  • 100 ml zahar pudra
  • Zmeura
  • Coacaze negre
  • Coacaze rosii
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Wild Pavlova:

Se bat albusurile spuma tare , iar la final se se adauga amidonul si zaharul pudra. Se pune intr-o tava unsa cu ulei o bucata de hartie cerata, pe care se formeaza din bezea o forma rotunda ( similara cu blatul de tort ). Se coace in cuptorul la temperature medie, pentru 30-40 de minute.



Pentru creme Chantilly procedura nu poate fi decat una extreme de simpla…

Se bate cu mixerul frisca pana compozitia se tine bine de tel, iar la final se incorporeaza zaharul pudra. Dupa dorinta fiecaruia se mai pot adauga si arome sau chiar alune sau migdale pisate. Eu insa am zis pas… am preferat o variant mai clasica…


Cand bezeaua s-a racit intindeti crème Chantilly deasupra si decorati cu fructe.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Wild Pavlova" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (24)

Ligia Bxl 1

09.02.2011, 22:29

ce bunatate

adry88 1

10.05.2011, 16:05

Xandrinne 1

26.07.2011, 10:04

Ador Pavlova, iar a ta arata excelent!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Aperitiv biscuiti sarati
  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

  • 29

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!