Tort Egiptean

de Lau in Torturi, 19 Feb 2015 | 7655 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat vom avea nevoie de 3 foi
  • 2 albusuri
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingura faina
  • 40 g nuca macinata
  • Crema de vanilie
  • 6 galbenusuri
  • 6 linguri de zahar
  • 400 ml lapte
  • 3 linguri amidon
  • 150 g unt
  • esenta de vanilie
  • Crema de frisca
  • 300 g smantana grasa
  • 100 g zahar
  • Krantz
  • 150 g migdale
  • 100 g zahar
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Egiptean:

Blat: Mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam treptat zaharul. Adaugam faina amestecata cu nuca macinata, amestecam cu o paleta cu miscari usoare. Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt, se da la cuptorul incalzit pana se rumeste usor. Repetam la fel si cu celelalte 2 foi.


Crema de vanilie: laptele il punem la incalzit intr-o cratita, ntre timp mixam galbenusurile cu zaharul si amidonul. Adaugam treptat laptele caldut, amestecand contiuu, turnam compozitia inapoi in cratita si punem pe foc pana ce se ingroasa. Luam cratita de pe foc si adaugam untul mixat inainte, esenta de vanilie si amestecam bine, acoperim cu o folie alimentara si lasam sa se raceasca.


Krantz: intr-o cratita punem zaharul si cand s-a caramelizat adaugam migdalele, amestecam si turnam pe o folie de aluminiu. Il lasam sa se raceasca dupa care il tocam marunt.


Crema de frisca: mixam smantana cu zaharul pana rezulta o compozitie pufoasa, adaugam jumatate de krantz si amestecam


Asamblare: pe un platou asezam prima foaie, adaugam un sfert din crema de vanilie, un sfert de frisca si repetam cu celelalte foi.


Ungem blatul cu frisca si tapetam cu krantzul ramas


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Egiptean" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

iulia10 1

08.03.2015, 18:59

buuun! :*

Lau 1

08.03.2015, 21:24

gaby_gabytza 1

01.04.2015, 10:54

deliciooos

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinta cu rahat
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort Tuxedo...si-o aniversare de suflet!