Tort Racheta de tenis

de deyutzky in Torturi, 12 Feb 2011 | 4312 vizualizari

 

Pentru ca ieri a fost ziua iubitului meu (tenismanul meu:X) i-am facut un tortulet personalizat;;)...cu putin ajutor din partea unei prietene si din partea mamei in finalizarea acestuia.PS: sursa de inspiratie este din retetele voastre ale prajiturii kinder pingui, dar mai mult m-am inspirat de la Lily_Musat...sper sa va placa:D

 

INGREDIENTE

  • un blat de cacao
  • decoratiuni pentru tort(eu am avut cateva floricele din foaie de napolitana)
  • Ingrediente crema de frisca:
  • 3 pachete praf pt frisca Dr.Oetker
  • 450 ml lapte
  • 3 pliculete intaritor pt frisca
  • 2 lg miere de albine
  • 1 esenta jum de vanilie
  • Ingrediente glazura:
  • 1 ciocolata tableta cu lapte de 100gr
  • 50 gr unt
  • 1 lg de apa
  • 2 lg de ulei
  • Ingrediente pasta de zahar:
  • 6 linguri de apa
  • 1 pliculet gelatina
  • 1 lingura unt
  • 2 linguri de miere
  • cateva picaturi colorant alimentar(galben, albastru, rosu)
  • 600 gr zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Racheta de tenis:

Frisca: 

Batem bine frisca cu 450 ml lapte, adaugam cele 3 plicuri de intaritor, mierea si esenta. Apoi frisca o lasam la frigider pana o punem pe tort.

Glazura:

Punem ciocolata intr-o craticioara(eu am dat-o prin razatoare pentru a se topi mai repede), punem craticioara pe baie de aburi(bain marie). Cand incepe sa se topeasca adaugam uleiul si apa si amestecam pana devine lichida, iar la sfarsit adaugam si untul. O dam la o parte sa se raceasca.

Pasta de zahar:

Punem apa cu gelatina la topit pe baie de aburi, adaugam untul si amestecam pana se topeste, adaugam si mierea iar apoi separam jumatate din compozitie intr-un bol. In prima adaugam colorant albastru(cam 2-3 picaturi pt a ne iesi un bleu)iar in cealalta albastru cu galben pentru a ne iesi verdele(pt ca nu am gasit colorant verde) si amestecam bine.Din compozitia cu cel albastru, separam in alt bol cam jumatate din compozitie si mai adaugam colorant albastru sa obtinem o culoare mai inchisa.

In 3 castroane diferite punem cate 150 gr zahar pudra(total 450 gr), in mijloc facem o gaura adaugam compozitia pentru pasta de zahar mentionata mai sus, adica cea cu colorant bleu, albastru mai inchis si in celalalt castron cea cu verde, amestecam foarte bine pana se incorporeaza tot zaharul apoi treptat adaugam si restul de zahar de 150gr(cate 50 gr la fiecare castron). Amestecam pana se obtine pasta de zahar, apoi o punem circa 30 min la frigider sa se raceasca, dupa care o scoatem pentru ornat.

Pentru marginile rachetei cu rosu, am pus deoparte putina frisca si am amestecat cu colorant rosu.

Finalizare:

Din blatul de tort (3 straturi) lasam doar 2 straturi iar de 1 strat ne folosim pt manerul rachetei. Dam forma tortului( eu am facut intai racheta pe o foaie pe care am decupat-o si am pus-o deasupra tortului sa fiu sigura ca iese bine).

Dupa ce am facut forma rachetei incepem sa punem cremele. Punem primul strat din blat, un strat de frisca, jumatate din glazura apoi un strat de frisca peste care punem al2lea strat din blat, un strat din glazura ramasa si inca un strat de frisca pe care il intindem bine.

Apoi se orneaza rachetica ca in imagini sau dupa preferinte.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Racheta de tenis" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (34)

deyutzky 1

03.06.2011, 14:27

multumesc ella

adry88 1

04.07.2011, 15:57

foarte reusit felicitari

gaby_gabytza 1

31.07.2011, 15:35

hai sa jucam un set.vrei?bravo a iesit super

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Rux

Rux 9

12420 puncte

oanapl

8690 puncte

Rocsi

8420 puncte

Constelatialeu

7600 puncte

mihaelar63

5970 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Somon cu sos aioli in pergament
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!