Tort de Anul Nou

de mirela0911 in Torturi, 1 Ian 2012 | 2867 vizualizari

 

La multi ani 2012! Va doresc un an nou mai bun, plin cu bucurii, impliniri, dorinte realizate, sanatate si nu in ultimul rand un La multi ani!

 

INGREDIENTE

Pt. blat:

  • 125g unt
  • 100g zahar pudra
  • 1 plic zahar vanilat
  • 3 oua
  • 125g faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • 2-3 lg crema nutella (sau ceva asemanator)
  • 1 cana visine din compot

Pt. crema:

  • 250g branza dulce
  • 1 plic zahar vanilat
  • 150 ml frisca 

Pt. decor:

  • 1 plic gelatina rosie
  • 250ml compot de visine
  • eventual frisca pentru ornat
  • visine din compot intregi
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de Anul Nou:

Se separa albusurile de galbenusuri. Se curata visinele din compot de samburi si se lasa sa se scurga bine.


Se mixeaza bine untul cu zaharul si zaharul vanilat, se adauga pe rand galbenusurile, apoi treptat faina amestecata cu praful de copt. Se imparte aluatul in doua parti. Se ia o forma de tort cu inel detasabil si se unge si tapeteaza (sau cu hartie de copt). Se toarna jumatate din aluat iar in cealalta jumatate se pune crema nutella si visinele curatate. Se omogenizeaza si se toarna peste aluatul din tava. Se niveleaza si se da la cuptor pana trece testul cu scobitoarea.


Se lasa blatul la racit. Intre timp se mixeaza branza cu zaharul vanilat si frisca. Cand s-a racit blatul se toarna amestecul de frisca cu branza peste blat, se niveleaza si se da la rece pentru o ora.


Se aseaza deasupra visine dupa care se toarna amestecul obtinut din gelatina rosie si sucul din compot conform instructiunilor de pe plic. Se da din nou la rece dupa care se orneaza cu frisca dupa imaginatie.


Sa aveti un an nou bogat si linistit!

 

TIPS-URI

1

Ingredientele sunt pentru o tava cu diametrul de 22 cm.

2

Tava mea a fost mai mare si am dublat ingredientele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de Anul Nou" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (46)

mirela0911 1

03.01.2012, 14:29

antici_g asa e

Bya Ralu 1

08.08.2012, 16:30

ce frumos e

iri_iri 1

08.08.2012, 16:40

o bunatate de tort

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort de ciocolata cu trufe