Cheesecake Padurea Neagra

de Ela68 in Torturi, 15 Feb 2017 | 6813 vizualizari

 

Un desert super, mega ciocolatos, combinatia de ciocolata, frisca si jeleul acrisor de visine fiind o adevarata explozie de savoare si culoare. Gasititi aceasta prajiturica pe net sub denumirea de Black forest cheescake, eu am facut mici modificari fata de varianta de baza in special la topping, am preferat jeleul de visine in locul cireselor in sirop, asa cum am vazut reteta pe site-urile de peste ocean. Gustul e bogat, catifelat, merita incercata cu incredere, va asigur ca produce dependenta. Laura este "vinovata" pentru aceasta bunatate :)

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente blat biscuiti :
    • 20 biscuiti Oreo
    • 4 linguri unt topit
    Ingrediente crema ciocolata :
    • 350 gr ciocolata cu lapte
    • 250 gr branza Philadelphia
    • 150 gr zahar
    • un praf de sare
    • 1 pliculet zahar vanilat
    • 150 ml smantana grasa
    • 3 oua
    Ingrediente topping :
    • 100 ml smantana pentru frisca
    • 150 gr visine fara samburi
    • 2-3 linguri zahar
    • 1 lingura amidon
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake Padurea Neagra:

Preincalzim cuptorul la 190 grade Celsius. Amestecam biscuitii macinati in blender cu untul topit si racit, ii punem intr-o forma cu diametrul de 22 cm si presam bine compozitia pana rezulta un strat uniform. Punem la cuptor zece minute, apoi scoatem si lasam la racit.

 Intre timp, punem la topit ciocolata la Bain-Marie, apoi o lasam putin sa se raceasca.

Mixam intr-un bol. crema de branza cu zaharul, sarea , smantana si vanilia. Turnam apoi ciocolata racita si adaugam pe rand cate un ou, omogenizand bine. 

Micsoram temperatura la cuptor, la 150 grade Celsius. Pregatim forma pentru a coace compozitia la Bain-Marie, imbracand-o in folie de aluminiu. Turnam crema de branza peste crusta de biscuiti si asezam vasul intr-o tava in care am pus apa pana la jumatate. Lasam la copt 55-60 de minute. Nu lasati mai mult, caci se mai incheaga pe masura ce se raceste. Scoatem din cuptor si din vasul cu apa si lasam la racit, apoi dam la rece pentru cateva ore.

Pentru topping, punem intr-o craticioara visinele cu zaharul si lasam pe foc pana ce acesta s-a topit complet. Adaugam apoi amidonul si amestecam pana incepe sa se lege. Dam deoparte.

Scoatem cheescake-ul din frigider, demontam inelul formei, ornam cu frisca batuta si turnam in centru jeleul de visine.

Lasati la frigider pana la servire.

TIPS-URI

1

diametrul formei 22 cm

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake Padurea Neagra" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Catalina L 1

16.02.2017, 22:03

excelent

VanessaAli 1

18.02.2017, 15:04

Superb!

Ela68 1

18.02.2017, 19:51

Multumesc tuturor ! Cleme, nu s-au taiat copacii, sunt ecologista )))

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de lemon cake, in stilul meu

pe 30.09 la 22:51

Reteta de baclava cu nuca

de RODIMUR 8

pe 26.09 la 23:50

Reteta de tort cu crema de branza si visine

de Caty 2

pe 25.09 la 21:18

Reteta de dovleci din aluat, umpluti cu dovleac placintar

de oanapl 7

pe 24.09 la 21:03

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2064 puncte

Rocsi

1874 puncte

oanapl

1159 puncte

Gherca Daniela

1136 puncte

Bya Ralu

1124 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de branza