Tort cu ricotta

de gaby_gabytza in Torturi, 12 Apr 2013 | 1191 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • blat
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 1 varf cutit sare
  • 1/2 praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • crema 1
  • 250 g ricotta
  • 200 g ciocolata amaruie
  • 200 g frisca
  • crema 2
  • 200 g branza de vaci
  • 100 g iaurt
  • 1 ciocolata amaruie
  • 200 g frisca
  • 100 g zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu ricotta:

Blat-mixam albusurile spuma cu 1 praf de sare, dupa care adaugam zaharul si mixam pana se topeste. Adaugam galbenusurile unul cate unul amestecand bine dupa fiecare. Adaugam faina cernuta cu praful de copt si plicul de zahar vanilat. Amestecam usor cu o lingura si turnam in tava tapetata cu hartie de copt (eu am oprit 2 linguri din compozitie si am amestecat putin colorant rosu dupa care am adaugat-o peste compozitia alba)


Crema 1-mixam frisca bine dupa care adaugam ciocolata topita (pe baie de aburi) si amestecam bine cu o lingura pana se omogenizeaza. La final adaugam ricotta care am mixat-o putin si amestecam usor. Dupa care amestecam cu frisca batuta bine


Crema 2- Mixam branza de vaci cu iaurtul, adaugam ciocolata topita cu 50 ml frisca. Omogenizam si adaugam gelatina pregatita conform intructiunilor de pe plic (eu am folosit doar 5 linguri apa) amestecam si dam 10 minute la frigider


Asamblare-blatul de tort il taiem in 3 .Asezam prima foaie, insiropam, adaugam crema 1, adaugam alta foaie, insiropam si peste crema a 2 a. Dupa ultima foaie insiropata si decoram


Am decorat cu frisca si fructe kiwi

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ricotta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (36)

gaby_gabytza 1

13.04.2013, 10:05

ms deyutzky

Sim0na 1

15.04.2013, 13:35

Mmm.. ce bine arata!

- TABITA - 1

30.04.2013, 14:50

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Paste cu peste si mozzarella
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort Cherry-ricotta