Tort cu ricotta si mousse de fructe de padure

de Xandrinne in Torturi, 1 Iun 2014 | 4586 vizualizari

 

Acesta este unul dintre torturile care mi-a lasat o impresie deosebit de buna. Il consider potrivit pentru o zi in care serbam copilaria, in toata splendoarea sa. La multi ani tuturor copiilor! La multi ani copilului care salasuieste in sufletul fiecaruia dintre noi!

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 5 oua,
  • 150 g zahar,
  • 130 g faina,
  • 20 g cacao,
  • esenta de vanilie.
  • Mousse de fructe de padure:
  • 200 g fructe de padure,
  • 120 g zahar,
  • 8 g gelatina,
  • 350 ml frisca.
  • Crema cu ricotta:
  • 250 g ricotta,
  • 90 g zahar,
  • 1 gelatina,
  • 250 ml frisca.
  • Glazura:
  • 100 ml frisca,
  • 100 g ciocolata cu lapte.
  • Sirop:
  • 300 ml apa,
  • 100 g zahar,
  • esenta de rom.
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu ricotta si mousse de fructe de padure:

Pentru blat mixam ouale cu zaharul si esenta de vanilie (si un praf de sare), timp de 20 de minute. Incorporam faina cernuta impreuna cu cacaua, amestecand usor cu lingura de lemn, de jos in sus; faina o punem in trei transe. Turnam compozitia de blat intr-o forma cu pereti detasabili (a mea a fost de 24 cm diametru), tapetata cu hartie de copt. Coacem in cuptorul preincalzit la 180 de grade, timp de 30 de minute (sau pana blatul trece proba scobitorii). Scoatem blatul din forma si-l lasam la racit pe un gratar.



Pregatim si siropul, din apa, zahar si esenta de rom (le dam un clocot-doua).



Mai intai punem gelatina la inmuiat, in apa rece, cat s-o acopere; incalzim fructele pe foc mic, impreuna cu zaharul, si amestecam pana se topeste acesta din urma, iar fructele devin moi. NU fierbem!


Mixam fructele la robot si trecem piureul obtinut prin sita, pentru a elimina samburii. Punem piureul de fructe pe foc, 2-3 minute, pana se incalzeste foarte bine. NU fierbem! Adaugam gelatina hidratata, amestecam bine pentru incorporare si lasam la racit.

Mixam bine frisca si adaugam piureul de fructe; amestecam usor cu o spatula, pentru incorporare.


Feliem blatul racit in trei; asezam o foaie de blat pe un platou, punem in jurul ei inelul formei de copt si-l pensulam cu sirop.


Turnam peste prima felie de blat mousse-ul de fructe de padure (daca vreti puteti lasa in piure si bucati mai mari de fructe). Acoperim cu a doia felie de blat, pensulam cu sirop.



Punem cealalta gelatina la hidratat in apa rece cat s-o acopere; amestecam ricotta cu zaharul, mixam frisca. Punem gelatina hidratata intr-un vas la bain marie, pana se lichefiaza, fara a o fierbe! O adaugam in compozitia cu ricotta.


Compozitia cu ricotta o incorporam in frisca batuta. Turnam crema peste a doua felie de blat. Nivelam.


Acoperim cu a treia felie de blat; pensulam cu sirop si dam tortul la rece minim 3 ore. Incalzim frisca si adaugam ciocolata rupta bucatele; amestecam bine pana se topeste ciocolata (NU fierbem!) Glazura, usor racorita, o turnam peste tort. Inlaturam inelul formei de copt.


Decoram dupa preferinta.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ricotta si mousse de fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

Lia_ 1

03.06.2014, 07:03

stilul tau extraordinar

xana 1

07.06.2014, 00:28

Super!

Xandrinne 1

08.06.2014, 21:56

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu mousse de fructe de padure si caramel