Tort fluture

de gaby_duceag in Torturi, 7 Noi 2009 | 7069 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6oua
  • 6linguri de zahar
  • 6linguri de faina
  • o lingurita praf copt
  • 500ml frisca
  • 300ml lapte rece
  • un plic creme ole vanilie
  • un plic creme ole  ciocolata
  • pt decor:kiwi,mere,figurine de ciocolata(mai reusite decat ale mele:))),fulgi de cereale,boabe de strugur
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort fluture:

-se bat spuma albusurile


se adauga pe rand cate o lingura zahar,se bate pana la topirea completa.


se adauga apoi galbenusurile unul cate unul amestecand usor dupa fiecare


se incorporeaza faina cernuta si amestecata cu praful de copt


se toarna intr-o forma de tort si se coace la foc mediu aprox 25min



cand s-a racit se taie in doua pe orizontala


-in doua boluri puneti cate 150ml lapte rece,250ml frisca vegetala,si cate un plic de crema(intr-unul cea de vanilie in celalat de ciocolata)


mixam bine


insiropam primul blat(aici siropul depinde de preferinte,eu am pus suc de ananas)punem crema de ciocolata,asezam cel de-al doilea blat si ornam cu crema de vanilie


taiem exact in doua pe lungime,rotim si distantam incat sa obtinem"aripioare":d


apoi,..decoram cu ce-avem prin bucatarie (nu cu boia de ardei,bineinteles:)))si cat ne permite imaginatia:d.



luni,sotul meu implineste 37ani..si... acum ma gandeam...i-am facut tort in forma de fluture..


daca dupa treaba asta zboara din floare-n floare...:(


:d:)))

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort fluture" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

Mihaela 1

09.11.2009, 00:47

interesant facut tortul asa!

nadina73 1

02.04.2010, 23:56

feliocitari arat foarte bine

gaby_duceag 1

03.04.2010, 00:05

multumesc,Nadina.chiar mi-a placut sa ma joc la tortul asta))

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura dungata
  • 11

    MA

  • 12

    MI

  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

  • 16

    D

  • 17

    L

RETETA RECOMANDATA
Tort caramel 400