TORT ALB CU BANANE

de Roda in Torturi, 6 Iun 2009 | 7842 vizualizari

 

Un tort la indemana oricarei gospodine.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 5 oua,
  • 150g.zahar,
  • 2 1/2 lingurita coaja rasa de lamaie,
  • 160g.faina,
  • 1/2 lingurita praf de copt;
  • Pentru crema:
  • 15g.gelatina,
  • 600g.iaurt natur,
  • 100g.zahar,
  • 4 linguri zeama de lamaie,
  • 350ml. frisca,
  • 600g.banane;
  • Pentru ornat:
  • frisca,
  • banane taiate rotocoale;
Portii: 18
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA TORT ALB CU BANANE:

1.Se amesteca galbenusurile cu zaharul ,cu 2 linguri apa fierbinte si cu coaja de lamaie.Se adauga albusurile batute spuma,faina si praful de copt.Se toarna compozitia intr-o tava dreptunghiulara si se coace in cuptorul bine incalzit,la foc moderat, cca. 25 de minute.

2.Se prepara crema:se amesteca iaurtul cu zaharul si gelatina topita in sucul de lamaie-se tine la frigider pana se intareste-apoi se amesteca cu 200ml. frisca batuta si cu bananele turmixate.

3.Blatul de tort se insiropeaza (sirop din apa si zahar),se niveleaza crema peste blat si se aseaza bananele taiate rotocoale.De jur imprejur se orneaza cu restul de frisca batuta.

Daca ti-a placut reteta noastra "TORT ALB CU BANANE" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (13)

Roda 1

10.06.2009, 17:14

ha, asta da slujba!!!Probabil esti bine platit , altfel nu te-ai preta la o asemenea slujba ingrata.Ei, fiecare face la ce-l duce capul ,nu-i asa?

elena1988 1

19.01.2011, 12:21

Rahela Velicu 1

18.06.2021, 12:06

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert tort Diplomat, cu stafide si fructe exotice