TORT ALB CU BANANE

de Roda in Torturi, 6 Iun 2009 | 8002 vizualizari

 

Un tort la indemana oricarei gospodine.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 5 oua,
  • 150g.zahar,
  • 2 1/2 lingurita coaja rasa de lamaie,
  • 160g.faina,
  • 1/2 lingurita praf de copt;
  • Pentru crema:
  • 15g.gelatina,
  • 600g.iaurt natur,
  • 100g.zahar,
  • 4 linguri zeama de lamaie,
  • 350ml. frisca,
  • 600g.banane;
  • Pentru ornat:
  • frisca,
  • banane taiate rotocoale;
Portii: 18
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA TORT ALB CU BANANE:

1.Se amesteca galbenusurile cu zaharul ,cu 2 linguri apa fierbinte si cu coaja de lamaie.Se adauga albusurile batute spuma,faina si praful de copt.Se toarna compozitia intr-o tava dreptunghiulara si se coace in cuptorul bine incalzit,la foc moderat, cca. 25 de minute.

2.Se prepara crema:se amesteca iaurtul cu zaharul si gelatina topita in sucul de lamaie-se tine la frigider pana se intareste-apoi se amesteca cu 200ml. frisca batuta si cu bananele turmixate.

3.Blatul de tort se insiropeaza (sirop din apa si zahar),se niveleaza crema peste blat si se aseaza bananele taiate rotocoale.De jur imprejur se orneaza cu restul de frisca batuta.

Daca ti-a placut reteta noastra "TORT ALB CU BANANE" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (13)

Roda 1

10.06.2009, 17:14

ha, asta da slujba!!!Probabil esti bine platit , altfel nu te-ai preta la o asemenea slujba ingrata.Ei, fiecare face la ce-l duce capul ,nu-i asa?

elena1988 1

19.01.2011, 12:21

Rahela Velicu 1

18.06.2021, 12:06

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert tort racoros cu mere