Tarta cu ciuperci si carne de curcan

de Ela68 in Curcan, 3 Mai 2018 | 4192 vizualizari

 

Nu sunt multe de spus, este o reteta simpla, cu aluat fraged cu unt si umplutura de carne si ciuperci. O tarta buna de luat la pachet, satioasa si de ce nu, foarte gustoasa. Aluatul este excelent, il puteti folosi in diverse combinatii, atat cu umpluturi dulci cat si sarate. Sa trecem la treaba !

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente crusta :
  • 200 gr unt
  • 350 gr faina
  • 1 ou
  • 1 lingura smantana
  • 1 lingura apa rece
  • 1 lingurita praf de copt
  • sare

Ingrediente compozitie :

  • 1 ceapa
  • 3-4 catei usturoi
  • 400 gr carne curcan
  • 200 gr ciuperci (eu am avut inghetate )
  • 1 lingura sos de soia
  • 3 oua
  • 250 gr branza de vaci Lacteea
  • 2 linguri faina
  • 100 ml lapte
  • 70+30 gr parmezan ras
  • sare, piper
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu ciuperci si carne de curcan:

Mod de preparare crusta :
1. Amestecati untul rece taiat cubulete cu faina si praful de copt, adaugati oul batut, smantana, sarea si apa si framantati pana obtineti o coca omogena ce se dezlipeste de pe maini. Inveliti in folie alimentara si dati la rece 30 minute.


Mod de preparare umplutura :
1. Puneti intr-un wok putin ulei si caliti ceapa taiata marunt, apoi adaugati carnea taiata cubulete si amestecati cu ajutorul unei spatule pana ce carnea a prins culoare. Cam 10 minute dureaza acest proces daca focul este iute. Adaugati apoi sosul de soia si ciupercile si lasati pe foc pana ce se evapora toata apa lasata de acestea. Puneti si usturoiul zdrobit si mai lasati un minut pana isi devolta aroma. Lasati la racit.
2. Separat, bateti ouale cu branza de vaci, adaugati faina si laptele. Turnati apoi amestecul de carne si 70 grame de parmezan si potriviti de sare si piper.
3. Scoateti aluatul din frigider si intindeti-l dupa marimea formei de copt ( eu am folosit o forma cu diametrul de 26 cm ). Turnati compozitia peste aluat si pe deasupra presarati parmezanul ras, 30 grame.
4. Dati la cuptor la 180 grade C, timp de 30-40 minute pana ce marginile crustei devin aurii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu ciuperci si carne de curcan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 40 %
999.99 lei
599.99 lei

COMENTARII (10)

Rocsi 1

04.05.2018, 20:33

Sunt grozave aceste tarte sarate. Se pot face cu diverse umpluturi si sunt foarte bune pentru cei care iau pachet!

RuxyRux 1

04.05.2018, 22:31

Grozav de bine arata!

mihaelar63 1

04.07.2018, 02:53

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Sote meridional cu pulpa de curcan