Hummus cu sfecla

de Ela68 in Mancaruri de post, 14 Aug 2015 | 3760 vizualizari

 

N-as fi crezut ca exista atatea variante de hummus. Dupa ce-am preparat un hummus simplu, apoi unul cu avocado, am gasit aceasta combinatie, cu sfecla, de care m-am indragostit la prima degustare. Am pastrat reteta de baza, ajustand cantitatile in functie de adaosul de sfecla.

 

INGREDIENTE

  • 250 g naut fiert
  • 1 sfecla rosie
  • 1 lingura tahini
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 1 catel de usturoi
  • sare
Portii: 8
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Hummus cu sfecla:

1. Sfecla se coace sau se fierbe la abur, apoi se taie in bucati mai mici.
2. Pastram doua, trei linguri din zeama de la naut ( eu folosesc la cutie ), apoi il scurgem, il punem in blender, completand apoi cu restul de ingrediente.
3. Mixam pana obtinem o pasta fina, iar in cazul in care iese prea groasa, adaugam cele doua trei linguri din zeama oprita.
4.  Humusul se poate servi cu lipii, sau crackers si se poate pastra la frigider pana la o saptamana.

Daca ti-a placut reteta noastra "Hummus cu sfecla" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1540 puncte

Ksenya

1075 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

vasimur

227 puncte

 Merisor

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Salata de sfecla rosie