Crema de lapte in sirop de dulceata de trandafiri

de RuxyRux in Dulciuri, 3 Noi 2015 | 643 vizualizari

 

Va garantez dragoste de la prima lingurita....e o nebunie de desert, reteta by Ruxy!

 

INGREDIENTE

Crema de lapte:

  • 50 gr amidon de porumb
  • 40 gr faina de tapioca
  • 1 l lapte
  • 150 gr zahar pudra
  • vanilie
  • 2 linguri apa de flori de trandafir
  • 1 lingura apa de flori de portocal( optional)

Sirop:

  • 2 linguri dulceata de trandafiri
  • 2 linguri apa

Decor:

  • fistic zdrobit
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de lapte in sirop de dulceata de trandafiri:

Se opresc 150 ml lapte din total, restul se pune pe foc mic sa se infierbante.


Intr-un bol se amesteca amidonul, cu faina de tapioca si cu vanilia, se adauga apa de flori de trandafiri, cea de flori de portocal si se amesteca pana se omogenizeaza, apoi se toarna peste laptele fierbinte si se amesteca pana se ingroasa, maxim 5 minute.


Se transfera crema intr-un vas si se da la rece, eu am pus-o la congelator, numai pana s-a racit. Am mutat crema in boluri si le-am pus la frigider.


Intre timp am pus apa si dulceata de trandafiri pe foc mic pana s-a legat usor un sirop, 2 sau 3 minute, apoi l-am racit putin.


Cand servim crema, o punem 5 minute in congelator, o rasturnam pe o farfurie si deasupra punem cateva linguri de sirop de dulceata si presaram fisticul zdrobit.

 

TIPS-URI

1

Pentru o reteta vegana, laptele se poate inlocui cu lapte de cocos, sau de migdale, zaharul se poate inlocui cu miere.

2

Puteti adauga fulgi de cocos, merisoare, bobite de rodie, coaja de portocala caramelizata, dulceata de portocale

Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de lapte in sirop de dulceata de trandafiri" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (28)

RuxyRux 1

05.11.2015, 22:10

Multumesc Oana...a fost divina

RuxyRux 1

05.11.2015, 22:10

Multumesc Motanel!

RuxyRux 1

05.11.2015, 22:10

Multumesc Anett

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa crema de morcovi
  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Schupfnudeln mit zimt und zucker