Cremsnit

de Criss in Dulciuri, 4 Dec 2013 | 13156 vizualizari

 

Cremsnitul dupa parerea mea e una din cele mai bune prajituri, mai ales daca faceti si foile acasa. Sigur ca e mult mai comod sa cumparam foile din magazin, uneori mai cumpar si eu, dar acum am preferat sa fac foile mamei mele. Reteta integrala a prajiturii e din caietul mamei.

 

INGREDIENTE

Foi:

  • 7 linguri faina
  • 1 ou intreg + 1 galbenus
  • 2 linguri smantana

+ 7 linguri faina si 2 linguri untura

Crema:

  • 3 oua
  • 1 plic praf budinca de vanilie
  • 1 l lapte
  • 10 linguri zahar (sau dupa gust)
  • 2 plicuri zahar vanilat
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cremsnit:

Foi:

Mai intai se amesteca intr-un castron 7 linguri faina cu 2 linguri untura. Se poate amesteca si cu mana sau mai bine cu o lingura.

Din faina, ou+galbenus, smantana se face un aluat elastic si nelipicios care se intinde intr-o foaie dreptunghiulara. Se ungea deasupra cu amestecul de faina si untura. Se ruleaza, se pune in frigider minim 30 minute, dupa care se imparte in doua bucati egale, care se intind in foi dreptunghiulare si se coc pe dosul unei tavi. Pentru ca foiatajul e sfaramicios, cel mai bine e ca foaia de deasupra sa fie trasata usor cu cutitul si portionata in patrate inainde de coacere. Astfel prajitura se va putea taia mai frumos.

Crema.

Ouale se separa si albusurile se bat spuma.

Din restul ingredientelor se fierbe o budinca in care se inglobeaza la final albusurile batute spuma. Se pune toata crema pente prima foaie si deasupra se pune foaia portionata. Se pune prajitura in frigider minim 2 ore dupa care se pudreaza cu zahar si se serveste.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cremsnit" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

Criss 1

04.12.2013, 18:15

Merci.

Rocsi 1

04.12.2013, 20:43

Super delicioasa prajitura ta

Criss 1

05.12.2013, 06:11

Multumesc!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Cremes a la Alina