Cremsnit

de Criss in Dulciuri, 4 Dec 2013 | 9514 vizualizari

 

Cremsnitul dupa parerea mea e una din cele mai bune prajituri, mai ales daca faceti si foile acasa. Sigur ca e mult mai comod sa cumparam foile din magazin, uneori mai cumpar si eu, dar acum am preferat sa fac foile mamei mele. Reteta integrala a prajiturii e din caietul mamei.

 

INGREDIENTE

Foi:

  • 7 linguri faina
  • 1 ou intreg + 1 galbenus
  • 2 linguri smantana

+ 7 linguri faina si 2 linguri untura

Crema:

  • 3 oua
  • 1 plic praf budinca de vanilie
  • 1 l lapte
  • 10 linguri zahar (sau dupa gust)
  • 2 plicuri zahar vanilat
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cremsnit:

Foi:


Mai intai se amesteca intr-un castron 7 linguri faina cu 2 linguri untura. Se poate amesteca si cu mana sau mai bine cu o lingura.


Din faina, ou+galbenus, smantana se face un aluat elastic si nelipicios care se intinde intr-o foaie dreptunghiulara. Se ungea deasupra cu amestecul de faina si untura. Se ruleaza, se pune in frigider minim 30 minute, dupa care se imparte in doua bucati egale, care se intind in foi dreptunghiulare si se coc pe dosul unei tavi. Pentru ca foiatajul e sfaramicios, cel mai bine e ca foaia de deasupra sa fie trasata usor cu cutitul si portionata in patrate inainde de coacere. Astfel prajitura se va putea taia mai frumos.


Crema.


Ouale se separa si albusurile se bat spuma.


Din restul ingredientelor se fierbe o budinca in care se inglobeaza la final albusurile batute spuma. Se pune toata crema pente prima foaie si deasupra se pune foaia portionata. Se pune prajitura in frigider minim 2 ore dupa care se pudreaza cu zahar si se serveste.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cremsnit" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

Criss 1

04.12.2013, 18:15

Merci.

Rocsi 1

04.12.2013, 20:43

Super delicioasa prajitura ta

Criss 1

05.12.2013, 06:11

Multumesc!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cremsnit