Fursecuri Palaria lui Napoleon

de ankyy in Dulciuri, 1 Ian 2014 | 1617 vizualizari

 

Hai ca e haios numele acestor fursecuri, nu? Stiu, dar pur si simplu li se potriveste de minune. Aceste fursecuri micute chiar au forma palariei lui Napoleon. Dar sa nu credeti ca doar forma conteaza. Ele sunt si foarte gustoase, iar daca iubesti martipanul trebuie neaparat sa le incerci :)

 

INGREDIENTE

  • 300 g faina
  • 60 g zahar
  • 150 g unt
  • 1 ou
  • 200 martipan (gata preparat)

*eu am folosit martipan Rapunzel, cu miere.

Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri Palaria lui Napoleon:

Intr-un bol incapator amestecam faina (mixam) cu zaharul, untul (la temperatura camerei) si oul, pana avem o compozitie omogena.


Ii dam o forma rotunda acestui aluat, acoperim bolul cu folie de plastic si dam la frigider pentru cel putin o jumatate de ora.


Pana sta aluatul la frigider, ne ocupam de martipan. Eu am avut martipanul direct preparat cu miere, asa ca nu a mai avut nevoie de indulcitor sau alte arome, pentru ca a fost perfect.


Luam cate o bucatica mica din martipan si o rotim intre palme pana ia forma unei bilute - nu stiu sa va dau o dimensiune exacta, cred ca ar fi undeva la dimensiunea unei alune de padure, in coaja.


Formam bilutele din martipan si le asezam pe o farfurie.


Dupa 1/2 - 1 ora scoatem aluatul din frigider si il impartim in 5-6 bucati mai mici, pe care le rotunjim.


Luam cate o bila de aluat si o punem pe folie de plastic, apoi o acoperim cu alta folie si rulam cu sucitorul pana obtinem o foaie uniforma.


Taiem forme rotunde din foaia de aluat, cu ajutorul unui pahar.


Asezam in mijlocul fiecarei forme rotunde, o biluta de martipan.


Acum vine partea pe care nu v-o pot explica foarte bine, dar sper ca ati inteles-o deja din fotografii, chiar daca nu am si din timpul prepararii. Cred ca preparatul final e destul de explicit. Ideea e ca se ridica din 3 parti marginile fursecului pe biluta de martipan si se preseaza putin cu degetele, ca sa nu se desfaca la copt.


Asezam fursecurile in tava pe hartia de copt si le dam la cuptorul preincalzit la 160-170 de grade, pentru aprox. 10 minute, pana sunt rumenite frumos.


Le scoatem si le lasam la racit, apoi presaram zahar pudra peste ele.

 

TIPS-URI

1

Martipanul se poate prepara si in casa, din migdale si zahar sau miere.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri Palaria lui Napoleon" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

MIUTA 1

23.03.2014, 14:20

La multi ani fericiti !!!

ankyy 1

24.03.2014, 23:27

Va multumesc mult! :*

diaconta 1

23.03.2015, 21:52

La multi ani!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Paste cu branza la cuptor

de oanapl 5

ieri la 23:06

Inghetata din avocado si fistic

de Lau 9

ieri la 21:41

Inghetata cu pepene galben si  mascarpone

de katty 5

ieri la 21:40

Gem de caise cu portocale si migdale

de oanapl 5

ieri la 21:38

RETETA RECOMANDATA
Foi de napolitana cu ciocolata