Fursecuri Palaria lui Napoleon

de ankyy in Dulciuri, 1 Ian 2014 | 3267 vizualizari

 

Hai ca e haios numele acestor fursecuri, nu? Stiu, dar pur si simplu li se potriveste de minune. Aceste fursecuri micute chiar au forma palariei lui Napoleon. Dar sa nu credeti ca doar forma conteaza. Ele sunt si foarte gustoase, iar daca iubesti martipanul trebuie neaparat sa le incerci :)

 

INGREDIENTE

  • 300 g faina
  • 60 g zahar
  • 150 g unt
  • 1 ou
  • 200 martipan (gata preparat)

*eu am folosit martipan Rapunzel, cu miere.

Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri Palaria lui Napoleon:

Intr-un bol incapator amestecam faina (mixam) cu zaharul, untul (la temperatura camerei) si oul, pana avem o compozitie omogena.


Ii dam o forma rotunda acestui aluat, acoperim bolul cu folie de plastic si dam la frigider pentru cel putin o jumatate de ora.


Pana sta aluatul la frigider, ne ocupam de martipan. Eu am avut martipanul direct preparat cu miere, asa ca nu a mai avut nevoie de indulcitor sau alte arome, pentru ca a fost perfect.


Luam cate o bucatica mica din martipan si o rotim intre palme pana ia forma unei bilute - nu stiu sa va dau o dimensiune exacta, cred ca ar fi undeva la dimensiunea unei alune de padure, in coaja.


Formam bilutele din martipan si le asezam pe o farfurie.


Dupa 1/2 - 1 ora scoatem aluatul din frigider si il impartim in 5-6 bucati mai mici, pe care le rotunjim.


Luam cate o bila de aluat si o punem pe folie de plastic, apoi o acoperim cu alta folie si rulam cu sucitorul pana obtinem o foaie uniforma.


Taiem forme rotunde din foaia de aluat, cu ajutorul unui pahar.


Asezam in mijlocul fiecarei forme rotunde, o biluta de martipan.


Acum vine partea pe care nu v-o pot explica foarte bine, dar sper ca ati inteles-o deja din fotografii, chiar daca nu am si din timpul prepararii. Cred ca preparatul final e destul de explicit. Ideea e ca se ridica din 3 parti marginile fursecului pe biluta de martipan si se preseaza putin cu degetele, ca sa nu se desfaca la copt.


Asezam fursecurile in tava pe hartia de copt si le dam la cuptorul preincalzit la 160-170 de grade, pentru aprox. 10 minute, pana sunt rumenite frumos.


Le scoatem si le lasam la racit, apoi presaram zahar pudra peste ele.

TIPS-URI

1

Martipanul se poate prepara si in casa, din migdale si zahar sau miere.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri Palaria lui Napoleon" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

5.6L Digital TimeSelect

- 14 %
699.99 lei
599.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

ankyy 1

24.03.2014, 23:27

Va multumesc mult! :*

diaconta 1

23.03.2015, 21:52

La multi ani!!!

Ancutsa 1

01.03.2021, 22:36

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Rocsi

6132 puncte

mihaelar63

5384 puncte

katty

4584 puncte

mirela0911

4320 puncte

Constelatialeu

4072 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coliva

de Rocsi 9

ieri la 19:11

Cotlete de porc la tava,reteta romaneasca veche

de Ksenya 5

ieri la 11:55

Tarta cu trei ardei tricolori si branzeturi

de RODIMUR 7

pe 01.03 la 21:41

RETETA RECOMANDATA
Desert tort de biscuiti de post