Tort Boston

de alilianaa in Dulciuri, 2 Apr 2016 | 504 vizualizari

 

A fost pregatit cu ceva vreme in urma pentru aniversarea zilei de nastere a tatalui meu. 
Este facut pe negustate. Dar placerea cu care s-a servit mi-a aratat ca nu am gresit nimic. Pentru mine aceasta bucurie a fost foarte mare.

 

INGREDIENTE

  • Blat: 220 g unt ( 85 % grasime), 200 g faina, 20 g amidon de porumb, 4 oua, un plic zahar vanilat, un plic praf de copt, 3-4 linguri lapte, 200 g zahar pudra
  • Crema: 400 ml lapte, 4 galbenusuri, 40 g faina, 150 g zahar , esenta vanilie, 30 g unt
  • Glazura: 130 g ciocolata neagra, 100 ml frisca lichida
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Boston :

Untul se aduce la temperatura camerei. Cand este suficient de moale, se taie cuburi si se pune intr-un bol. Cu mixerul se aereaza putin, dupa care incepem sa adaugam zaharul lingura cu lingura, mixand bine, pana acesta se dizolva si untul devine cremos.


Din acest moment adaugam ouale, unul cate unul. Dupa fiecare mixam bine. Atentie! Nu il punem pe urmatorul pana ce precedentul nu este incorporat foarte bine. Dupa ce ouale au fost introduse in compozitie se adauga faina si amidonul, lingura cu lingura, apoi praful de copt si laptele. Omogenizam. Pregatim o tava de tort, o tapetam cu hartie de copt, punem compozitia si o punem la cuptor pentru 30-35 minute ( cuptorul trebuie sa fie preincalzit). Cand trece de testul scobitorii, blatul este gata. Se scoate pe un gratar si se lasa la rece. Acest blat va fi taiat in doua.


Crema:Intr-un bol mixam galbenusurile cu zaharul pana ce se formeaza o crema. Se adauga faina, se omogenizeaza. Peste aceasta compozitie se toarna laptele cald, se omogenizeaza si se transfera pe aragaz. Se adauga esenta vanilie. Este gata cand ajunge la consistenta unei budinci. La final se adauga untul si se omogenizeaza. Crema se trece printr-o strecuratoare pentru a fi indepartat orice posibil cocolos format. Se da la rece.


Cand blatul s-a racit, este taiat pe jumatate.


Asamblare : Pe blatul de baza se pune crema, se pune al doilea blat. Peste al doilea se aseaza glazura de ciocolata


Glazura: Pe foc se pune frisca intr-un vas. Intre timp se toaca ciocolata, se pune intr-un bol. Peste ciocolata se adauga frisca lichida fierbinte si se amesteca pana se topeste toata ciocolata. Cand aceasta s-a mai racorit putin se adauga peste tort uniform, lasand-o sa se scurga putin pe margini.


 

TIPS-URI

1

blatul cu unt este foarte fraged si cere putina atentie atunci cand este taiat, asezat etc

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Boston " nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

alilianaa 1

04.04.2016, 12:25

Cristina!

Camelya 1

04.04.2016, 15:13

alilianaa 1

05.04.2016, 09:25

Camelya

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

10630 puncte

Valclaudia

7220 puncte

Constelatialeu

6780 puncte

Bya Ralu

6210 puncte

mirela0911

5240 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!