Budinca de briose cu sos de ciocolata

de Valclaudia in Dulciuri, 19 Oct 2014 | 731 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr. briose / cozonac
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar tos
  • 1 lingura pudra de roscove
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 200 ml lapte
  • 200 gr. smantana
  • 3 linguri de stafide
  • cateva visine din visinata (fara samburi)
  • 50 gr. ciocolata amaruie
  • 150 gr. ciocolata amaruie
  • 5-6-7-8-9 linguri de lapte (in functie de consistenta dorita pentru sos)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de briose cu sos de ciocolata:

Taptetam o forma termorezistenta cu hartie de copt.


Preincalzim cuptorul la175 grade.


Taiem briosele sau cozonacul bucatele, lee asezam in forma.


Presaram stafidele, 50 gr. ciocolata amaruie taiata bucatele, cateva visine din visinata.


Mixam ouale cu zaharul, vanilia si pudra de roscove pana obtinem un amestec spumos.


Adaugam smantana, mixam usor. Adaugam laptele,amestecam.


Turnam acest amestec peste bucatile de briose din forma.


Dam forma la cuptor pentru 40 minute.


Pudram cu zahar farin si lasam la racorit.


Inainte de servire preparam sosul: rupem ciocolata bucatele, o topim in cateva linguri de lapte la foc mic.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de briose cu sos de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 30 %
299.99 lei
209.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

mirela0911 1

19.10.2014, 12:46

bun

reisnaor_2006 1

19.10.2014, 12:49

Gherca Daniela 1

19.10.2014, 14:16

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Budinca pufoasa din cozonac,crema de whiskey si goji