Desert altfel de cremes

de mirela0911 in Prajituri, 9 Mai 2018 | 5277 vizualizari

 

Initial am zis ca fac doar un simplu cremes, cu foi din comert (de data aceasta :d), dar in timp ce pregateam crema de vanilie, mi-a venit o alta idee .... si asa a iesit un altfel de cremes, bogat in arome, cremos si pufos! 

 

INGREDIENTE

  • 2 foi de cremes

Pt crema de vanilie:

  • 4 oua
  • 100 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 4 lg rase de amidon
  • 750 ml lapte
  • 1 lgt esenta de vanilie
  • 1 plic gelatina
  • 100 ml lapte rece

Pt crema de lamaie:

  • 2 oua
  • 4 lg zahar
  • 2 lg amidon
  • 400 ml lapte
  • 1 lgt coaja rasa de lamaie
  • 1 lgt esenta de lamaie

Mai avem nevoie de:

  • Gem de zmeura fara samburi
  • 200 ml frisca lichida
  • 200 ml smantana pt frisca
  • 2 lg zahar pudra vanilat
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert altfel de cremes:

Crema de vanilie: intr-o cratita de inox cu fundul dublu se pun ouale, zaharul si zaharul vanilat. Se amesteca bine, apoi se adauga amidonul si se omogenizeaza. Se toarna laptele fierbinte peste crema de oua, amestecand continuu, dupa care se transfera pe foc mic si se lasa pana se ingroasa ca o budinca. Se ia de pe foc, se adauga esenta de vanilie, se amesteca si se lasa la racit.

Intre timp se pune gelatina la hidratat in cei 100 ml lapte, apoi se incalzeste usor pana se dizolva, apoi se toarna peste crema de vanilie. Se amesteca bine bine, apoi se lasa sa se raceasca de tot.

Pe un platou se asaza una din foile de cremes. Se toarna crema de vanilie, se niveleaza si se da la rece (eu am lasat-o peste noapte) pana se incheaga bine crema.

Crema de lamaie: intr-o cratita de inox se pun ouale cu zaharul si se mixeaza bine. Se adauga amidonul, se omogenizeaza, apoi se toarna laptele fierbinte. Se transfera totul pe foc mic si se lasa sa fiarba pana devine ca o budinca. Se ia de pe foc, se adauga coaja de lamaie si esenta. Se amesteca bine, apoi se lasa la racit. 

Intr-un bol se pune frisca lichida si smantana pt frisca si se mixeaza impreuna cu zaharul pudra vanilat pana se obtine o crema consistenta si pufoasa.

O parte din frisca se amesteca cu crema de lamaie bine racita.

Se scoate prajitura de la frigider, se unge crema de vanilie cu un strat subtire din gemul de zmeura, apoi se pune crema de lamaie. Se niveleaza, dupa care se acopera cu moatze de frisca.

Cea de a doua foaie de cremes se zdrobeste nu foarte fin si se presara peste frisca, acoperind bine suprafata acesteia.

Se da la rece pt cel putin o ora, apoi se portioneaza si se serveste.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se poate renunta la frisca de deasupra, ramanand doar cremele.

2

Recomand sa se zdrobeasca cea de a doua foaie, in felul acesta se portioneaza mai usor!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert altfel de cremes" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Cheesecake de vara, cu zmeura, afine si coacaze rosii