Prajitura cu ovaz si crema de vanilie

de anca_rm in Prajituri, 23 Iul 2015 | 2846 vizualizari

 

Cateodata mai fac lapte de ovaz si taratele rezultate nu le arunc ci le pastreez in frigider intr-o cutie cu capac .Aceste tarate nu se usuca ci raman usor umede . De data asta le-am folosit la aceasta tarta . Se pot folosi tarate uscate , dar atunci trebuie redusa cantitatea de faina pe care o adaugati in aluat .

 

INGREDIENTE

  • Pt blat :
  • -3 oua
  • -3 linguri zahar
  • -3 linguri tarate ovaz umede
  • -3 linguri faina (1 lingura daca se folosesc tarate de ovaz uscate)
  • -esenta rom
  • -praf de copt
  • Pt crema:
  • -500 ml lapte
  • -1/2 pastaie vanilie
  • -3 linguri zahar
  • -3 linguri faina
  • -3 galbenusuri
  • -100 ml frisca
  • Extra : Fructe
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu ovaz si crema de vanilie:

Pregatim o tava rotunda, preferabil cu pereti detasabili cu diametru de 20cm.

Intr-un vas mai inalt batem ouale impreuna cu zaharul pana se spumeaza si se topeste zaharul. Adaugam taratele, faina, esenta de rom, praful de copt si omogenizam.

Turnam compozitia in tava, nivelam si dam la cuptorul preincalzit la 180 grade pana trece testul scobitorii.

Lasam blatul la racit.

Pana se coace si raceste blatul putem face crema. Intr-un vas pe care il putem pune pe foc punem galbenusurile, zaharul, semintele din pastaia de vanilie si faina si omogenizam adaugand treptat laptele. Amestecam cu un tel para ca sa nu se faca gogoloase.

Punem pe foc si fierbem incet amestecand continuu pana cand devine ca o budinca mai groasa.

Lasam la racit.

Frisca o batem tare si cand crema este rece o batem imrepuna cu crema pentru a devein aerate.

Blatul rece il asezam pe o farfurie , turnam peste el crema avand grija sa nu curga pe langa blat.

Punem la frigider pana se intareste putin si asezam peste fructele preferate si cate doriti.

Serviti rece. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ovaz si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert cu crema de vanilie si capsuni