Prajitura cu ovaz si crema de vanilie

de anca_rm in Prajituri, 23 Iul 2015 | 689 vizualizari

 

Cateodata mai fac lapte de ovaz si taratele rezultate nu le arunc ci le pastreez in frigider intr-o cutie cu capac .Aceste tarate nu se usuca ci raman usor umede . De data asta le-am folosit la aceasta tarta . Se pot folosi tarate uscate , dar atunci trebuie redusa cantitatea de faina pe care o adaugati in aluat .

 

INGREDIENTE

  • Pt blat :
  • -3 oua
  • -3 linguri zahar
  • -3 linguri tarate ovaz umede
  • -3 linguri faina (1 lingura daca se folosesc tarate de ovaz uscate)
  • -esenta rom
  • -praf de copt
  • Pt crema:
  • -500 ml lapte
  • -1/2 pastaie vanilie
  • -3 linguri zahar
  • -3 linguri faina
  • -3 galbenusuri
  • -100 ml frisca
  • Extra : Fructe
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu ovaz si crema de vanilie:

Pregatim o tava rotunda, preferabil cu pereti detasabili cu diametru de 20cm.


Intr-un vas mai inalt batem ouale impreuna cu zaharul pana se spumeaza si se topeste zaharul. Adaugam taratele, faina, esenta de rom, praful de copt si omogenizam.


Turnam compozitia in tava, nivelam si dam la cuptorul preincalzit la 180 grade pana trece testul scobitorii.


Lasam blatul la racit.


Pana se coace si raceste blatul putem face crema. Intr-un vas pe care il putem pune pe foc punem galbenusurile, zaharul, semintele din pastaia de vanilie si faina si omogenizam adaugand treptat laptele. Amestecam cu un tel para ca sa nu se faca gogoloase.


Punem pe foc si fierbem incet amestecand continuu pana cand devine ca o budinca mai groasa.


Lasam la racit.


Frisca o batem tare si cand crema este rece o batem imrepuna cu crema pentru a devein aerate.


Blatul rece il asezam pe o farfurie , turnam peste el crema avand grija sa nu curga pe langa blat.


Punem la frigider pana se intareste putin si asezam peste fructele preferate si cate doriti.


Serviti rece.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ovaz si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

Alexandra Burz 1

23.07.2015, 19:18

tare buna

Rocsi 1

23.07.2015, 21:23

As cam gusta o bucatica sa vad cum e

Retete cu Margareta Cismasiu 1

23.07.2015, 21:35

buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Musaca cu piure de cartofi
  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura rapida cu visine