LauraA

1

Bucataras
incepator

Spoleto

Bucataras din 17.10.2010

RETETE19
PRIETENI7
Retete

Nasturasi fragezi de ciocolata

In Prajituri la 27 Oct 2011

Mixam untul moale cu zaharul si galbenusurile pana obtinem o crema. Separat, amestecam faina cu cacaoa, amidonul si praful de copt si rasturnam peste crema de unt. Framantam pana obtinem o biluta moale si compacta pe care o invelim in folie si o lasam la frigider 30 minute: Dupa 30 minute o...

Ciorba de legume

In Ciorbe la 27 Oct 2011

Spalam orezul si lintea in cateva ape dupa care le lasam intr-un vas cu apa pana curatam legumele. Taiem patratele cartofii, morcovii feliute, varza o tocam marunt si desfacem broccoli in buchetele mici. Intr-o oala incapatoare punem cartofii, morcovii, orezul si lintea scurse si trecute inca...

Bensone

In Prajituri la 12 Sep 2011

Frecam bine untul cu zaharul dupa care adaugam iaurtul, ouale pe rand, iar la final faina amestecata cu sarea si praful de copt si data prin sita. Aluatul final este destul de moale si lipicios de aceea il modelam avand grija sa ne imbracam mainile in zahar pudra. Il asezam...

Kinder fetta al latte

In Prajituri la 12 Sep 2011

Eu am ales a doua varianta pentru ca mi s-a terminat laptele condensat.O sa pun reteta laptelui condensat cand il voi reface FOILE: Mixam foarte bine untul cu zaharul, dupa care adaugam peste unt albusurile batute ffff bine si amestecam cu grija. Dupa ce am incorporat albusurile in unt...

Pancakes de sfecla

In Aperitive / Garnituri la 12 Sep 2011

Mixam in robot sfecla, catelul de usturoi, oul, uleiul si laptele. Dupa ce obtinem o crema fina, adaugam toata faina si mixam pana la inglobarea perfecta. Vom obtine un aluat usor mai gros decat cel al clatitelor, Incingem o tigaie teflonata, o ungem cu un strop de ulei de masline si...

Chec cu frisca

In Prajituri la 12 Sep 2011

Mixam bine de tot zaharul cu ouale intregi si galbenusul, adaugam frisca lichida si mixam. Consistenta devine mai solida, adaugam faina amestecata cu amidonul de porumb treptat si mixam. Consistenta finala a aluatului este solida Punem aluatul intr-o forma de ciambella (cu gaura la...

Gem de rosii cu scortisoara

In Dulceata / Gem la 12 Sep 2011

In primul rand folosim rosii bine coapte si mere coapte dar mai acre  care nu au nici o pata sau nu sunt lovite. Un mar sau o rosie care nu sunt perfect sanatoase pot compromite tot gemul. Folosim neaparat mere care au un grad de aciditate ridicat. De ce acest lucru? Pentru ca rosiile,...

Crackers

In Aperitive / Garnituri la 9 Aug 2011

Aluatul pentru crackers l-am facut la masina de paine. Am pus intai ingredientele lichide: apa, uleiul, zaharul iar apoi faina si in centrul ei drojdia uscata. Cand masina a facut beep-beep am adaugat sarea. Daca il faceti la mana: amestecati faina cu drojdia, faceti o gropita in faina unde...

Inghetata de nutella cu stafide

In Prajituri la 11 Iul 2011

Dizolvam amidonul in lapte, adaugam zaharul si punem pe foc mic . Din momentul in care incepe sa fiarba, o mai lasam pe foc 5 minute, timp in care vom amesteca continuu. Luam cratita de pe foc si adaugam nutella si mierea, amestecam bine pana ce nutella este integrata complet in crema de...

Spirala umpluta cu spanac

In Aperitive / Garnituri la 1 Iun 2011

Curatam spanacul si il spalam bine in cateva ape, Umplem o oala cu apa si o punem pe foc. In momentul in care incepe sa fiarba, adaugam spanacul si il lasam sa fiarba pentru 5-6 minute dupa care il scoatem din apa si il punem la scurs si racit intr-o sita. Dupa ce s-a racit, il stoarcem...

Supa de pui cu crutoane de gris

In Supe la 18 Mai 2011

Punem pulpele spalate in apa cu sare si la primul clocot, cand se ridica toata spuma la suprafata, aruncam apa si spalam bicatica cu bucatica puiul sub jet de apa rece. Le punem la fiert in apa curata impreuna cu morcovul taiat suvite, telina,pastranac,patrunjel,sare si o ceapa curatata si...

Ananas in caramel de portocale

In Dulciuri la 4 Mai 2011

Curatam ananasul care trebuie sa fie foarte bine copt. Ca sa-l curatam mai usor, dupa ce ii taiem ciuful, il asezam in picioare si ii curatam coaja de sus in jos.  Dupa ce l-am curatat,  il tavalim bine bine prin zaharul brun, si il asezam intr-o forma impreuna cu sucul celor...

Drob de miel

In Aperitive / Garnituri la 22 Apr 2011

Daca nu tolerati carnea de miel puteti face acest drob cu organe de pui: inimi, pipote, ficat si piept de pui. Anul trecut asa am facut drobul si a fost fff bun. Curatam organele de miel cu grija. Ficatul il taiem in bucatele mai mici, rinichii ii spintecam in doua, plamanii ii taiem in...

Prajitura de post cu nuca de cocos

In Prajituri la 5 Apr 2011

Eu am cantarit ingredientele dar este de ajuns sa folosim aceiasi cana pentru masurarea ingredientelor de mai sus. Amestecam intr-un vas nuca de cocos, faina, praful de copt si zaharul. Turnam laptele si esenta de vanilie peste ingredientele solide si amestecam bine. Tapetam o forma...

Biancomangiare

In Prajituri la 21 Mar 2011

Punem migdalele macinate in cele 300 gr apa calduta si le lasam la inmuiat pentru 30 minute, dupa jumatate de ora scurgem laptele format printr-o bucata de tifon sau bumbac pe care o punem deasupra unei site. Adaugam cate 2 linguri de migdale si stoarcem bine bine laptele. Eu am obtinut...

Biscuiti economici

In Dulciuri la 7 Mar 2011

Amestecam toate ingredintele si framantam pana obtinem un aluat compact pe care il intindem intr-o foaie groasa de 1 cm si taiem cu o forma biscuitii nostri. Ii asezam in tava de cuptor tapetata cu foaie de copt si ii introducem in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 10 minute. Cand...

Focaccia alla genovese

In Piine la 21 Feb 2011

Intr-un vas, amestecam apa, uleiul si zaharul sau mierea si incepem sa adaugam treptata faina. Cand prinde o oarecare consistenta, adaugam in restul fainii ramase drojdia uscata si continuam sa adaugam faina amestecata cu drojdie aluatului deja format. Spre sfarsit adaugam  sarea si...

Vinete umplute cu chiftele de vitel si parmezan

In Vita la 7 Feb 2011

Amestecam carnea tocata cu painea inmuiata in apa si stoarsa foarte bine, cu cele 2 oua, usturoiul dat prin razatoare, patrunjelul tocat marunt, parmezanul ras, sare si piper. Formam cu mana umeda chiftelute mici pe care le dam prin faina si le prajim in ulei. Trebuie sa fie patrunse bine dar...

Biscotti cu alune si ciocolata

In Prajituri la 24 Ian 2011

Pentru inceput prajim alunele pentru 5 minute intr-o tifaie teflonata neunsa cu absolut nimic dupa care le lasam sa se raceasca complet.  Mixam ouale impreuna cu zaharul, zaharul vanilat si un varf de sare pana isi dubleaza volumul si se deschid la culoare, Topim ciocolata si untul...

Afisate 1 - 19 din 19 retete    

Postari recente

publicat la 27.10.2011

Nasturasi fragezi de ciocolata

publicat la 27.10.2011

Ciorba de legume

publicat la 12.09.2011

Bensone

 

TOP
utilizatori

Panacris

7188 puncte

mihaelar63

5100 puncte

RODIMUR

4392 puncte

Rocsi

3873 puncte

lucy2002

3676 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro